1401/07/24 - 19 : 56
کد خبر: 32907
موج آنفلوآنزا در راه است؟
احرار: بسياري از کارشناسان هشدار داده‌اند که احتمال طغيان آنفلوآنزا در روزهاي سرد سال وجود دارد و اگر مي‌خواهيد گرفتار اين ويروس بدخيم نشويد، سعي کنيد ماسک بزنيد و فاصله اجتماعي را رعايت کنيد.

شهروندآنلاين نوشت: «چند وقتي است که موج هفتم کرونا فرونشسته و اين غول بي‌شاخ و دم کمي آرام گرفته است. خيلي‌ها ماسک‌ها را کنار زده‌ و دورهمي‌ها و مهماني‌ها را دوباره راه انداخته‌اند. انگار زندگي به حالت اوليه و عادي خودش برگشته اما اين آتش زير خاکستر است. بسياري از متخصصان هشدار داده‌ و بر اين باورند که نبايد از آنفلوآنزا که ممکن است مثل يک دمل چرکين سر باز کند، در اين روزها غافل شد. بسياري از کارشناسان هشدار داده‌اند که احتمال طغيان آنفلوآنزا در روزهاي سرد سال وجود دارد و اگر مي‌خواهيد گرفتار اين ويروس بدخيم نشويد، سعي کنيد ماسک بزنيد و فاصله اجتماعي را رعايت کنيد.

آنفلوآنزا، بيماري ويروسي است که دستگاه فوقاني تنفس و خود ريه را درگير مي‌کند، درست مثل کرونا با همان ميزان درگيري. تنها تفاوت آنفلوآنزا با کرونا ميزان سرايت آن است که کمي آنفلوآنزا دل رحم‌تر از کرونا بوده و آمار سرايت آن نسبت به کرونا کمتر است. اگر فردي با بيماري زمينه‌اي يا افراد سالمند به آنفلوآنزا مبتلا شوند، اين ويروس مي‌تواند در ريه اين افراد به‌شدت جولان دهد و فرد را نيارمند تخت‌هاي ويژه آي‌سي‌يو کند. آنفلوآنزا طبق آمار در سال‌هاي گذشته مرگ‌ومير زيادي را نيز رقم مي‌زد.

آنفلوآنزا انواع مختلفي دارد. در سال 1918 ، موجي از آنفلوآنزا به نام آنفلوآنزاي اسپانيايي بيماري همه‌گيري در جهان به وجود آورد که به‌سرعت شيوع پيدا مي‌کرد و همه را مي‌کشت. افراد پير، جوان، بيمار و سالم همگي به اين بيماري مبتلا مي‌شدند و دست کم 10 درصد از بيماران جان خود را از دست مي‌دادند.

آمار مرگ‌ومير ناشي از اين بيماري متغير است، ولي باورها بر اين است که يک‌سوم از جمعيت دنيا مبتلا شدند و دست کم ?? ميليون نفر جان خود را از دست دادند؛ به‌ طوري که آنفلونزآي اسپانيايي به مرگبارترين بيماري مسري عصر مدرن تبديل شد. با اينکه در آن زمان لقب آنفلوآنزاي اسپانيايي به اين بيماري داده شد، اين نوع از آنفلوآزا در همان زمان ريشه‌کن شد اما انواع ديگر آنفلوآنزا به وجود آمدند که به اندازه نوع اسپانيايي خطرناک نيستند اما با اين وجود نمي‌توان از کنار خطراتي که مي‌تواند ايجاد کند، به‌راحتي گذشت.

احتمال شيوع انفلوانزا

دکتر محمدرضا صالحي، متخصص بيماران عفوني بيمارستان امام خميني به «شهروند» توضيح مي‌دهد که چند سالي است که شاهد طغيان آنفلوآنزا نبوده‌ايم و به دليل قرنطينه و استفاده از ماسک که در دوران کرونا انجام مي‌شد، آنفلوآنزا کمتر فرصت جولان پيدا مي‌کرد. اما بسياري از متخصصان بر اين باورند که هر پنج سال يک بار شاهد طغيان آنفلوآنزا هستيم و با توجه به شرايط موجود امسال يا سال آينده اين طغيان محتمل است.

او توضيح مي‌دهد: «افراد داراي علايم سرماخوردگي و کرونا بايد به پزشک مراجعه کنند و به‌ طور معمول بيشتر موارد آنفلوآنزا با استراحت و مصرف مايعات فراوان و استفاده از مسکن‌هاي معمولي بدون درماني خاص بهبود مي‌يابد.»

او با تاکيد بر اينکه همه افراد مبتلا به آنفلوآنزا نياز به داروي ضد ويروس ندارند، ادامه داد: «پزشکان در مواردي داروهاي ضد ويروس تجويز مي‌کنند و با تمهيدات در نظر گرفته شده داروهاي مورد نياز به صورت خوراکي شامل قرص و کپسول و شربت در اختيار افراد قرار مي‌گيرد.»

صالحي با اشاره به اينکه واکسن از طريق وزارت بهداشت براي گروه‌هاي خاصي به‌صورت رايگان توزيع مي‌شود، تاکيد مي‌کند: «از هفته آينده واکسيناسيون رايگان براي گروه‌هاي هدفي که از طرف وزارت بهداشت بر اساس دستورالعمل تعريف ‌شده، شروع مي‌شود.»

او گروه‌هاي هدف واکسيناسيون رايگان آنفلوآنزا را شامل کارکنان بيمارستان‌ها و بخش‌هاي باليني بيمارستان دانشگاهي يا خصوصي دانست و يادآور شد که در حال حاضر واکسن ايراني و خارجي در بازار موجود است.

اين متخصص بيماري‌هاي عفوني خاطرنشان مي‌کند که در حال حاضر واکسن براي افراد عادي وجود دارد. اگر افراد در گروه پرخطر قرار نمي‌گيرند، نيازي به تزريق واکسن آنفلوآنزا نيست.

او به اين نکته اشاره مي‌کند که در سراسر دنيا واکسن آنفلوآنزا در شهريور و مهرماه تزريق مي‌شود، البته اين موضوع به تغييرات آب‌وهوايي و شيوع بيماري نيز بستگي دارد. در کشور ما نيز تا دو هفته ديگر فرصت تزريق واکسن هست و افرادي که قصد تزريق اين واکسن را دارند، بهتر است زودتر آن را تزريق کنند.

او با تاکيد بر اينکه تزريق واکسن آنفلوآنزا مشکل ندارد، به اين موضوع تاکيد مي‌کند که در برخي افراد توجه به يکسري هشدارها ضرورت دارد، به‌ طور مثال براي بعضي افراد مانند افراد حساس در تزريق‌هاي قبلي و مراجعان حساس به تخم‌ مرغ بايد تحت نظر پزشک واکسن را تزريق کنند. البته بايد به اين نکته اشاره کرد که اگر فردي به کرونا مبتلا شود، بايد بعد از دو هفته از اتمام علايم بيماري اقدام به تزريق واکسن آنفلوآنزا کند.

اين متخصص داخلي خاطرنشان مي‌کند: «واکسن آنفلوآنزا از ? ماهگي به بعد تزريق مي‌شود و طبق توصيه‌ها افراد داراي ديابت پيشرفته، بيماري ريوي و افراد بالاي ?? سال، خانم‌هاي حامله، بيماران رماتيسمي و مصرف‌کننده داروي سرکوب‌کننده ايمني واکسن تزريق کنند، اما تزريق واکسن به هيچ عنوان براي همه ضرورت ندارد.»

اگر رعايت نکنيم آنفلوانزا فاجعه مي‌شود

حسين کرمانپور، مدير اورژانس بيمارستان لقمان، نيز توضيح مي‌دهد که آنفلوآنزا، بيماري ويروسي مانند کرونا و سرماخوردگي است. در طي دو سال گذشته چون مردم رعايت و از ماسک استفاده مي‌کردند، با مشکل زيادي در خصوص آنفلوآنزا روبه‌رو نشديم. اما در شرايط کنوني که موج هفتم کرونا را پشت سر گذاشتيم و مردم کمتر در تجمعات و وسايل حمل‌ونقل عمومي از ماسک استفاده مي‌کنند، احتمال طغيان آنفلوآنزا بسيار بالاست.

او با تاکيد بر اينکه آنفلوآنزا در فصول سرد سال طغيان پيدا مي‌کند، مي‌گويد: «در کشور ما به دليل آنکه در نيمه غربي کشور در حال حاضر فصل سرد شروع شده، اين بيماري نيز آغاز شده و تقريبا پيک آن تا آبان و آذر ماه ادامه پيدا مي‌کند. اما در نيمه مرکزي و شرقي که فصل سرد سال ديرتر شروع مي‌شود، آنفلوآنزا تا دي‌ماه نيز ادامه پيدا مي‌کند و مي‌تواند افراد را به‌شدت درگير کند.»

کرمانپور به اين نکته اشاره مي‌کند که موج شديد آنفلوآنزا بيشتر در مراکز پرتردد مانند دانشگاه‌ها، سربازخانه‌ها و مدارس اتفاق مي‌افتد، به همين دليل نبايد خيلي ساده پروتکل‌هاي کرونايي را کنار بگذاريم، زيرا در حال حاضر شرايط مستعد طغيان آنفلوآنزا است و اين شرايط مي‌تواند بيماري‌هاي شديد و حتي مرگ‌وميرهاي آنفلوآنزايي را به‌دنبال داشته باشد.

او با تاکيد بر اينکه خانواده‌ها در صورتي که بيماران خاص يا سالمند و کودک زير ? سال دارند، حتما براي آنها واکسن آنفلوآنزا را تزريق کنند، ادامه مي‌دهد: «يک نکته حائز اهميت است و آن هم اينکه واکسن داخلي آنفلوآنزا مجوز تزريق براي افراد زير ?? سال را ندارد و براي تزريق اين واکسن به کودکان حتما بايد نمونه‌هاي وارداتي آن را که در بازار موجود است، تهيه کنند.»

به اعتقاد اين متخصص با توجه به اينکه فصل سرد سال هنوز در مرکز ايران آغاز نشده، بهتر است تا نيمه آبان‌ماه اين واکسن تزريق شود، زيرا در اين فاصله بدن منطقي‌ترين پاسخ را به اين واکسن خواهد داد.»

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 9 + 2

  آخرین اخبار
اژه‌اي: آماده‌ايم براي حل مشکلات به دستگاه‌هاي اجرايي کمک کنيم
ابلاغ تسهيلات 400 ميليون توماني مقاوم سازي مساکن روستايي به بانک هاي آذربايجان شرقي
آغاز ثبت رايگان بليت‌ جشن قهرماني تراکتور
ترابي در مسير جدايي از تراکتور؛ بند دردسرساز ستاره ليگ را از تبريز راهي تهران مي‌کند؟
تبريز ميزبان سومين سمپوزيوم بين‌المللي آرمان‌شهر کودکان عزتي
تداوم عمليات جست‌وجوي فرد غرق‌شده در سد خداآفرين توسط نيروهاي امدادي
بيشترين گردشگر ورودي به آذربايجان‌شرقي از کدام استانهاست؟
قلب بخشنده شاهين | اعضاي بدن جوان مراغه‌اي زندگي بخشيد
جان باختن چهار نفر بر اثر انفجار گاز در مراغه
بيرانوند بهترين دروازه‌بان ليگ برتر فوتبال شد
  پربازدیدترین اخبار
تبريز ميزبان سومين سمپوزيوم بين‌المللي آرمان‌شهر کودکان عزتي
ترابي در مسير جدايي از تراکتور؛ بند دردسرساز ستاره ليگ را از تبريز راهي تهران مي‌کند؟
تداوم عمليات جست‌وجوي فرد غرق‌شده در سد خداآفرين توسط نيروهاي امدادي
قلب بخشنده شاهين | اعضاي بدن جوان مراغه‌اي زندگي بخشيد
آغاز ثبت رايگان بليت‌ جشن قهرماني تراکتور
.
.
تعطيلي مدارس آذربايجان شرقي، ادارات، دانشگاه ها و بانک هاي تبريز
ابلاغ تسهيلات 400 ميليون توماني مقاوم سازي مساکن روستايي به بانک هاي آذربايجان شرقي
اژه‌اي: آماده‌ايم براي حل مشکلات به دستگاه‌هاي اجرايي کمک کنيم
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.