جليل جباري با بيان اينکه عمليات مرمت و بازسازي برخي از آثار تاريخي آغاز شده است افزود: هم اکنون چهار اثر تاريخي ساختمان هلال احمر، کلاه فرنگي، شهرباني تکاب به همراه حمام تاريخي بيگ جوان چايپاره در حال مرمت و بازسازي هستند.
وي اعتبار اختصاص يافته به مرمت و حفاظت اين آثار تاريخي را ?? ميليارد ريال عنوان کرد و افزود: مدرسه ?? بهمن، خانه اربابي ديزج سياوش، مناره مسجد امام شافعي و شبستان مسجد جامع در اروميه به همراه دو اثر ثبت جهاني مجموعه تخت سليمان تکاب و قره کليساي چالدران نيز از ديگر آثار در حال مرمت هستند.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي گفت: بازار تاريخي شهرستان خوي و ساختمان ستاد لشکر اروميه نيز از جمله آثار تاريخي در استان هستند که اقدامات مرمتي آنها طي هفته هاي جاري آغاز مي شود.
جباري با اشاره به اجراي عمليات فنس کشي تپه تاريخي حسنلوي نقده اظهارداشت: اين اثر تاريخي که داراي قدمتي هشت هزار ساله است براي ثبت در فهرست آثار تاريخي جهاني معرفي شده است که اميدواريم با ثبت جهاني آن شاهد تسريع عمليات مرمتي و حفاظتي باشيم.
مشکل شبکه فاضلاب بازار تاريخي اروميه بزودي برطرف مي شود
جباري با بيان اينکه به دليل بسته شدن کانال سنتي فاضلاب و نبود روش اصولي براي دفع آب هاي سطحي طي سالهاي گذشته برخي سازه هاي بازار به دليل رطوبت و نفوذ آب در خطر جدي فروپاشي قرار داشت اظهارداشت: در اين راستا بلافاصله کميته نجات بخشي تشکيل و مقرر شد اين مشکل بزودي برطرف شود.
وي ادامه داد: در اين راستا کار مطالعات شبکه فاضلاب و جمع آوري آبهاي سطحي باز تاريخي اروميه به اتمام رسيده که در صورت تصويب در کارگروه تخصصي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، عمليات اجرايي آن با همکاري اداره کل ميراث فرهنگي، شرکت آب و فاضلاب شهري استان و شهرداري اروميه شروع مي شود.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي همچنين بر تعيين حرايم آثار تاريخي استان تاکيد کرد و گفت: در سالهاي گذشته موقع ثبت ملي آثار توجهي به تعيين حرايم تاريخي آثار نمي شد و در اين راستا شاهد تعرض به حريم آثار تاريخي بوديم.
وي ياد آور شد: در اين راستا تلاش اين اداره کل در ثبت آثار ملي تعيين حريم مشخص آثار با هدف جلوگيري از تعرض و دخالت اشخاص به همراه ممانعت از فعاليت هاي غيرقانوني در حريم آثار تاريخي است.