1401/07/24 - 11 : 13
کد خبر: 31899
قدم‌هايي براي داشتن تغذيه سالم
احرار: يک متخصص تغذيه با اشاره به اصول تغذيه‌ي سالم ادامه داد: تغذيه‌اي سالم است که شامل مواد غذايي متعادل، متناسب و متنوع باشد، اگر مواد غذايي مصرفي ما متنوع باشد و صرفاً، از يک يا دو ماده‌ي غذايي نباشد بلکه از مواد غذايي تمامي گروه‌ها استفاده شده باشد، مواد مورد نياز بدن ما تامين خواهد شد

فرهاد غيبي، در گفت‌وگو با ايسنا در خصوص هدف سازمان خواربار و کشاورزي از تعيين روز جهاني غذا افزود: هدف اين سازمان پيشگيري از فقر و گرسنگي در جهان است که هر سال اين روز در سراسر جهان با توجه به يک شعار خاص گرامي داشته مي‌شود و توجه جهان را به پيشگيري از فقر و گرسنگي جلب مي‌کند.

وي با اشاره به اصول يک تغذيه‌ي سالم ادامه داد: تغذيه‌اي سالم است که شامل مواد غذايي متعادل، متناسب و متنوع باشد، اگر مواد غذايي مصرفي ما متنوع باشد و صرفاً، از يک يا دو ماده‌ي غذايي نباشد بلکه از مواد غذايي تمامي گروه‌ها استفاده شده باشد، مواد مورد نياز بدن ما تامين خواهد شد.

وي افزود: دومين اصل، تعادل به معناي اندازه استفاده کردن، يعني هر چيز را به اندازه نياز بدن مصرف کنيم، استفاده اندازه از مواد غذايي سبب تامين تمام نيازهاي بدن و دريافت ريزمغذي و درشت مغذي‌هاي مورد نياز مي‌شود ، سومين اصل تناسب هم به وضعيت افراد بستگي دارد.

بهترين راهنماي تغذيه، هرم غذايي است

غيبي گفت: هرم غذايي شش گروه دارد که هر سه اصل تناسب، تعادل و تنوع در مواد غذايي آن موجود است که مي‌توانيم با استفاده از اين هرم اين اصول را رعايت کنيم، اولين گروه آن را کربوهيدرات‌ها (نان ، برنج،ماکاروني) تشکيل مي‌دهد که توصيه مي‌شود از اين گروه ? الي ?? واحد استفاده شود.

وي در ادامه‌ي تشريح هرم غذايي افزود: اما دومين گروه ميوه‌ها و سبزيجات، گروه سوم گوشت و تخم مرغ، چهارم حبوبات و گروه بعدي شير و لبنيات است که با توجه به اصول ذکر شده توصيه مي‌شود که روزانه از اين مواد غذايي استفاده شود، يک گروه متفرقه نيز وجود دارد که شامل چربي‌ها و چاشني‌ها .... است، که توصيه مي‌شود از اين مواد غذايي کمتر مصرف شود.

اين متغصص تغذيه، بيان کرد: بهتر است از ساير گروه‌هاي هرم غذايي به اندازه‌اي که مطرح شده‌ است استفاده شود تا در کنار تغذيه‌ي سالم نيازهاي بدن نيز تامين شود، روز جهاني غذا هر سال يک شعار دارد که با توجه به شعار سال جاري، نکته‌ي جالب اشاره به غذاي مغذي است.

وي متذکر شد: غذاهاي ما دو نوع هستند، غذاهاي مغذي و غذاهاي مقوي، غذاي مغذي شامل پروتئين و ريز مغذي‌ها است، زماني که بخواهيم غذاهايمان انرژي بيشتري به ما بدهند، مي‌توانيم از برخي چربي‌ها يا کربوهيدرات‌ها استفاده کنيم که باعث افزايش انرژي دريافتي ما مي‌شود.

وي با اشاره به کمبود پروتئين و ريز مغذي در مردم خاطر نشان کرد: يکي از مشکلاتي که در سراسر دنيا وجود دارد کمبود پروتئين و ريز مغذي‌ها است، وقتي که پروتئين و مواد ريز مغذي دريافتي در انسان کم مي‌شود به صورت طبيعي مقاوت بدن کاهش مي‌يابد و بدن توانايي مقابله با ميکروب‌ها و بيماري‌ها را از دست مي‌دهد و در نتيجه ابتلاء به بيماري‌ها افزايش پيدا مي‌کند.

غيبي، تاکيد کرد: بنابراين دريافت مواد مغذي، در نوجوانان و سالمندان و کودکاني که در سن رشد و تکامل هستند بسيار مهم است و اگر مواد مغذي مورد نياز را دريافت نکنند، احتمال کاهش رشد و حتي در برخي موارد توقف رشد نيز وجود دارد، در بانوان باردار، سالمندان و بيماران نيز اگر اين مواد دريافت نشود باعث بروز مشکلات جدي تر مي‌شود.

وي با اشاره به مزاياي تغذيه سالم گفت: تغذيه‌ي سالم ضمن بهبود و تامين سلامتي، رشد و نمو انسان را نيز تعيين مي‌کند، و اگر تغذيه سالم نباشد سلامت انسان به خطر مي‌افتد و رشد و نمو در کودکان کاهش يافته و يا متوقف مي‌شود، به خصوص در سنين زير دو سال اگر تغذيه سالم نباشد احتمال کاهش ضريب هوشي کودکان نيز ‌وجود دارد و همچنين ضريب هوشي دانش آموزان مدارس که دچار کمبود آهن و روي هستند نيز کاهش مي‌يابد.

اين مدرس دانشگاه، ادامه داد: تغذيه‌ي ناسالم يعني استفاده از مواد غذايي که براي بدن ما مضر هستند، از جمله فست فودها که سرشار از چربي‌ها و مواد غذايي مضر هستند که براي بدن مشکلات زيادي ايجاد مي‌کنند و مصرف فست فود اصل اندازه استفاده کردن مواد غذايي را نقض مي‌کند، زيرا فست فودها سرشار از چربي مضر هستند.

وي افزود: در تهيه بسياري از مواد غذايي مضر مانند فست فودها اصول بهداشتي نيز رعايت نمي‌شود که اين عوامل باعث بالا رفتن مواد مضر در مواد غذايي از جمله آکرولئين، پراکسيد که به بدن آسيب مي‌رساند و اين مواد غذايي بيان کننده‌ي يک تغذيه ناسالم است.

وي با اشاره به گرايش جوانان و نوجوانان به مصرف غذا خارج از محيط خانه بيان کرد: نوجوانان و جوانان گرايش بيشتري به مصرف غذا در خارج از خانه دارند که ممکن است در مکان‌هايي از غذا استفاده کنند که در آن مکانها اصول صحيح تغذيه رعايت نمي‌شود و غذاهاي ناسالم توليد مي‌شود که خوردن اين مواد که فاقد مواد مغذي هستند، باعث چاقي در کودکان و حتي بزرگسالان مي‌شود.

وي اظهار کرد: استفاده از غذاهاي خانگي که در فضاي بهداشتي تهيه شده است توصيه‌مي‌شود و از مصرف غذاهايي که حاوي چربي‌هاي مضر و قندهاي ناسالم هستند پرهيز شود.

اين متغصص تغذيه، با اشاره به تغييرات وزني در اثر تغذيه تاکيد کرد: اگر در يک فرد مواد غذايي دريافتي برابر با مواد غذايي مصرفي باشد وزن ثابت مي‌ماند، ولي اگر مواد غذايي دريافتي بيش از مواد غذايي مصرف شده باشد باعث افزايش وزن مي‌شود، و به ازاي دريافت هر ??? کالري انرژي دريافتي اضافي در هفته وزن ما ??? گرم معادل يک‌ پوند افزايش مي‌يابد.

وي ادامه داد: بالعکس اگر ما ??? کالري کمتر از انرژي مورد نياز بدن را دريافت کنيم يک پوند وزن ما کاهش مي‌يابد که البته در تغييرات وزني ژنتيک و فعاليت هاي بدني نيز موثر است، مثلا مي‌توان فردي را در نظر گرفت که با وجود بالا رفتن انرژي‌هاي دريافتي وزن او به سبب ژنتيک خود ثابت مي‌ماند همچنين ممکن است فردي با وجود انرژي دريافتي بيشتر فعاليت‌هاي بدني خود را نيز بالا ببرد که سبب ثابت ماندن وزن او شود ولي اگر ژنتيک و فعاليت‌ها را حذف کنيم ، ميزان انرژي دريافتي در ميزان تغيير وزن اثر مستقيم مي‌گذارد.

وي با اشاره به رژيم غذايي اشتباه و حذف خودسرانه‌ي وعده‌هاي غذايي افزود: وعده‌هاي غذايي نبايد حذف شود و کالري مورد نياز بدن بايد بين سه وعده‌ي غذايي صبحانه، ناهار، شام تقسيم شود و همچنين، دو الي سه ميان وعده که بهتر است از ميوه‌ها و مغزها در آن استفاده شود مصرف شود و وعده‌هاي اصلي حتما به اندازه مصرف شوند .

وي تاکيد کرد: مراجعه به مشاورها و متخصص‌هاي تغذيه و پرهيز و از گرفتن رژيم‌هاي خود سرانه و حذف وعده‌هاي غذايي توصيه مي‌شود، زيرا باعث آسيب رساندن به بدن و کاهش عملکردهاي فيزيکي و همچنين آسيب‌هاي عاطفي مانند افسردگي شوند.

غيبي، يادآور شد: ممکن است فرد بدون آگاهي و خود سرانه در رژيم غذايي خود مواد مورد نياز بدن خود را حذف کند و باعث آسيب جدي به بدن خود شود، به همين دليل توصيه مي‌شود که وعده‌هاي اصلي به همراه ميان وعده مصرف شوند و با مراجعه به متخصص مي‌توان مواد غذايي مورد نياز را در بين اين وعده‌ها تقسيم کرد .

وي در پايان سخنان خود بيان کرد: توصيه مي‌شود غذا حتماً دو ساعت قبل از خواب مصرف شود، اگر مواد غذا را در وقت مناسب و به اندازه مصرف کنيم هيچ مشکلي به وجود نمي‌آيد.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 5 + 5

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
استاندار آذربايجان شرقي: جايگاه متزلزل مرکز ملي فرش بايد احيا شود
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.