احرار: مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز با اشاره به شيوع و انتقال ويروس آنفلوانزا با شروع فصل سرما، گفت: در اين زمان از فصل پاييز دانشآموزاني که دچار سرماخوردگي هستند، هرگز به مدرسه نروند.
به گزارش احرار به نقل از ايرنا، سيمين خياط زاده روز چهارشنبه در گفت وگويي ، با اشاره به اينکه در زمان کنوني رعايت نکات بهداشتي کاهش و فاصله فيزيکي بين مردم به خصوص در مدارس رعايت نميشود، افزود: بر همين اساس احتمال ميدهيم امسال نسبت به سال گذشته ميزان ابتلايان به ويروس آنفلوآنزا افزابش يابد که در چنين شرايطي اگر دانشآموزي به هر دليلي علائم سرماخوردگي داشته باشد، به مدرسه نرود و طول مدت علامت دار را در کلاس حضور نيابد.
وي آنفلوانزا را نوعي عفونت ويروسي دانست که سيستم تنفسي فرد در بيني، گلو و ريهها را مورد تهاجم قرار ميدهد.
خياط زاده گفت: ويروس آنفلوآنزا با سرفه، عطسه يا حرف زدن فرد مبتلا به صورت قطراتي در هوا انتقال مي يابد و فرد ميتواند با استنشاق مستقيم قطرات يا لمس يک شيء، ميکروبها را گرفته و سپس آنها را به چشمها، بيني يا دهان خود منتقل کند.
وي با بيان اينکه در فصول پاييز و زمستان تمامي بيماريهايي که علائم تنفسي دارند، خود را نشان ميدهند، اضافه کرد: در سال 1399 تعداد مبتلايان به ويروس آنفلوانزا در کشور و آذربايجان شرقي کاهش يافت و در سال 1400 نيز موارد ابتلاء کمتر بود، اما افزايش تعداد مبتلايان در سالجاري بسيار محتمل است، چون مدارس حضوري شده و آنفلوآنزا در اين گروهاي سني خود را بيشتر نشان ميدهد.
خياط زاده اظهار داشت: ويروس آنفلوانزا از راه تنفسي، عطسه، سرفه و قطرات آب دهان و بيني منتقل ميشود؛ بنابراين هر فردي که ماسک زده و بهداشت فردي را رعايت کند، احتمال ابتلاي او کمتر است.
وي با اشاره به اينکه واکسن آنفلوآنزا هم اکنون در تمامي داروخانههاي آذربايجان شرقي موجود است و در افراد زير 6 ماه واکسن تزريق نشده و براي زير 2 سال نيز توصيه اکيد نداريم، گفت: اما دانشآموزان با مشورت پزشک خود حتماً اين واکسن را تزريق کنند و مادران باردار، افراد داراي بيماري زمينهاي و کادر بهداشت و درمان نيز واکسن آنفلوآنزا را بايد تزريق نمايند.
خياط زاده افزود: مبتلايان به ويروس آنفلوآنزا حال به حال شده و ناگهاني حال آنها بدتر مي شود، اما اگر هم چنين نباشد نميتوان گفت که آنفلوآنزا نيست؛ تب و لرز، بدن درد، خستگي و کوفتگي بدن، کمر درد، اشک ريزش و آب ريزش بيني از علائم اين بيماري است.
اين مقام دانشگاه علوم پزشکي تبريز توصيه کرد افراد مبتلا به آنفلوآنزا از تماس مستقيم خودداري و از ماسک استفاده کنند و ضمن استراحت از مايعات استفاده کنند و توجه داشته باشند بيماري ويروسي به آنتي بيوتيک نياز ندارد