1401/07/19 - 16 : 37
کد خبر: 31833
افسردگي و تنهايي بيشتر از سيگار پير مي‌کند
احرار: پژوهشگران با بررسي مدل‌هاي ديجيتالي دريافته‌اند که احساس افسردگي و تنهايي، سريع‌تر از مصرف سيگار باعث پيري مي‌شود.‌ در مواردي حتي، افسردگي و احساس تنهايي، بيش از ابتلا به بعضي بيماري‌ها، روند پيري را تسريع مي‌کند.

روزنامه جام جم نوشت: «تا به‌ حال خودتان را بغل کرده‌ايد؟ مي‌توانيد به‌تنهايي سينما، تئاتر يا کافي‌شاپ برويد؟ براي خريد، ورزش و ... حتما نياز به همراه داريد يا به‌تنهايي براي اين کارها و کارهاي ديگر اقدام مي‌کنيد؟ پژوهشگران به‌تازگي دريافته‌اند که «تنهايي» مي‌تواند تاثير مخرب‌تري از سيگار براي جسم و روان داشته باشد؛ به‌ويژه اگر به آن افسردگي نيز اضافه شود. ماجرا از چه ‌قرار است و چرا تنهايي مي‌تواند از دود سيگاه و نيکوتين آن مخرب‌تر باشد؟

پژوهشگران با بررسي مدل‌هاي ديجيتالي دريافته‌اند که احساس افسردگي و تنهايي، سريع‌تر از مصرف سيگار باعث پيري مي‌شود.‌ در مواردي حتي، افسردگي و احساس تنهايي، بيش از ابتلا به بعضي بيماري‌ها، روند پيري را تسريع مي‌کند. هر فرد داراي دو سن است؛ سن‌ شناسنامه‌اي و سن زيستي يا بيولوژيکي که دومي بر اساس عملکردهاي بدن، ژنتيک، سبک‌ زندگي و ... مي‌تواند کاملا متفاوت از سن شناسنامه‌اي باشد. هر چه سن بيولوژيکي بالاتر باشد، خطر ابتلا به بيماري‌هاي مختلف و مرگ نيز افزايش مي‌يابد. مدل ديجيتالي طراحي‌شده اين پژوهشگران نشان مي‌دهد که سلامت روان، از عوامل مهم در تعيين سن بيولوژيک است.

فدور گالکين، سرپرست و همکار اين مطالعه تحقيقاتي و مدير استارت‌اپ هنگ‌کنگ، مي‌گويد: «جسم و روان به هم متصلند. اين پژوهش که نتايج آن در حال بررسي براي انتشار در نشريه علمي ايجينگ-يو اس(Aging- US) است، از سوي پژوهشگران دانشگاه استنفورد و دانشگاه چيني هنگ‌کنگ، با بررسي شاخص «زمان پيرشدگي» روي ???? بزرگسال در سال ????/???? انجام شد. اين پژوهش بخشي از بررسي بهداشت و بازنشستگي در چين بود. در اين پژوهش با تکيه به بررسي ?? شاخص موجود در خون شامل ميزان کلسترول، ميزان قند خون (گلوکز)، جنسيت و ديگر شاخص‌هايي مانند ميزان فشار خون، شاخص توده بدني و عملکرد ريه‌ها انجام شد.

بيش از پنج سال تفاوت

بررسي شاخص‌ها نشان داد که سن واقعي و سن بيولوژيکي اين گروه به اندازه ?.? سال تفاوت دارد. زماني که پژوهشگران شاخص‌ها را با مدل آماري چارلز و براي ???? سالخورده چيني با سابقه سکته مغزي، بيماري کبد و ريه‌ مورد بررسي قرار دادند، پيش‌بيني مي‌شد تا سن اين گروه از سالمندان گروه اول که مبتلا به بيماري خاصي نبودند (???? نفر آزمايش نخست) بيشتر باشد. اما اين تفاوت بيش از ?? ماه نبود. در واقع ابتلا به اين بيماري‌ها حداکثر مي‌تواند باعث ??ماه افزايش سن در مقايسه با قياس اوليه باشد. با اين حال اين گروه تحقيقاتي، عوامل ديگر موثر در پيري را نيز مورد بررسي قرار دادند. پژوهشگران از آزمايش‌هايشان نتيجه گرفته‌اند که عوامل روان‌شناختي مانند احساس غم و ناراحتي، تنهايي و افسردگي مي‌تواند تا ?.?? سال به سن بيولوژيکي فرد اضافه کنند. البته به گفته گالکين، احساسات مختلف مانند نااميدي يا ترس نيز احساسات مستقل ديگري هستند که بايد مورد نظر قرار گيرند. اما اين پژوهش بيانگر اهميت وضعيت رواني افراد در سن کهنسالي است.  فدور گالکين عقيده دارد: «مراقبت از سلامت رواني از عوامل شاخص در کندکردن روند پيري است.»

شرايط زندگي پيرکننده است

مصرف سيگار مي‌تواند عاملي مضاعف و تشديدکننده روند پيري باشد. به‌ عقيده اين پژوهشگران مصرف سيگار مي‌تواند بدن را تا ?? ماه پيرتر از سن حقيقي نشان داده و در عملکردهاي طبيعي آن اختلال ايجاد کند. از سوي ديگر، ازدواج مي‌تواند سن بيولوژيکي را تا حدود هفت ماه کاهش دهد. سن بيولوژيک افراد ساکن روستاها حدود پنج ماه بيشتر از همسالان آنهاست که در شهر زندگي مي‌کنند.

پروفسور اندرو استپتو، استاد روانشناسي و اپيدميولوژي در دانشگاه کالج لندن، مي‌گويد: «اين پژوهش يکي از مطالعاتي است که در سال‌هاي اخير با استفاده از شاخص‌هاي خوني و داده‌هاي بيومتريک براي سنجش «ساعت سالخوردگي بيولوژيکي»، انجام شده است.»

او اضافه مي‌کند: «آخرين يافته‌ها نشان مي‌دهد که احساساتي مانند افسردگي، تنهايي و غم مي‌تواند روند پيري بيولوژيکي را تسريع کند. علاوه بر اين، شواهد به‌دست آمده از مردم آمريکاي شمالي و اروپا نشان مي‌دهد عواملي مانند استرس و وضعيت اقتصادي (وضعيت اقتصادي پايين) نيز از ديگر عوامل شتاب‌دهنده پيري بيولوژيکي است.»

به عقيده پروفسور اندرو استپتو لازم است با تحقيقات بيشتر تأثير آسيب رواني و پريشاني رواني ناشي از آن در روند پيري بيولوژيکي نيز مورد بررسي قرار گيرد. از سوي ديگر مهم است که در آينده با بررسي وضعيت همين گروه نتايج به‌دست آمده کنوني تاييد شود.

منبع: The Guardian???????

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 1 + 2

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
استاندار آذربايجان شرقي: جايگاه متزلزل مرکز ملي فرش بايد احيا شود
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.