احرار: رئيس هيئت تحقيق و تفحص مجلس شوراي اسلامي از ستاد احياي درياچه اروميه نيز در اين جلسه گفت: خشکيدن درياچه اروميه يک موضوع ملي و فراملي است و فارغ از نتيجه تحقيق و تفحص، سير احياي درياچه که متاسفانه از سال 1397 تا 1400 متوقف شده بود، بايد ادامه يابد.
به گزارش احرار به نقل از ايرنا، روح الله متفکر آزاد روز شنبه در نشست سازمانهاي مردم نهاد فعال در حوزه محيط زيست آذربايجان شرقي افزود: تحقيق و تفحص يکي از ابزارهاي مجلس براي مطالبه گري و نه مچ گيري است.
وي ادامه داد: موضوع درياچه اروميه به همه مردم و مسئولان مربوط است و سازمانهاي مردم نهاد بايد در اين راستا فرهنگ سازي کنند.
وجود بيش از 80 هزار حلقه چاه غيرمجاز در حوضه درياچه اروميه
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار آذربايجان شرقي نيز در اين نشست گفت: بيش از 80 هزار حلقه چاه غيرمجاز در سه استان واقع در حوضه درياچه اروميه حفر شده است که نشان دهنده عدم نظارت دقيق در اين زمينه است.
تراب محمدي ، با اشاره به نقش سازمان هاي مردم نهاد در آگاهي رساني به مردم، از آنها خواست وضعيت درياچه اروميه را به خوبي تبيين کنند.
وي افزود: مسئولان و مردم بايد در احياي درياچه اروميه همراه هم باشند و سازمانهاي مردم نهاد نيز در فرهنگ سازي براي تحقق اين همراهي نقش موثري دارند.
محمدي اضافه کرد: سازمانهاي مردم نهاد بايد متکي به پژوهشهاي علمي تاييدشده درخصوص وضعيت درياچه اروميه اظهار نظر کنند و با ارائه راهکار به مسئولان کمک کنند تا وضعيت درياچه بهبود يابد.
در ادامه اين جلسه نمايندگان سازمانهاي مردم نهاد به بيان ديدگاهها و دغدغههاي خود درخصوص وضعيت درياچه
بيش از 95 درصد سطح حدود 6هزار کيلومتر مربعي درياچه اروميه خشک شده و اين در حالي است که دولت سيزدهم براي احياي آن تلاش ميکند؛ خشکي درياچه اروميه که ميزان آب آن در اواسط دهه 1375به 14 ميليارد مترمکعب مي رسيد، از اوايل دهه 1380آغاز و با تداوم خشکسالي ها، احداث بيش از 70 سد در حوضه آبريز، توسعه باغات و برداشت بيش از حدمجاز آب هاي زيرزميني تشديد شد.
با روي کار آمدن دولت يازدهم، ستاد احياي درياچه اروميه تشکيل شد که اجراي بندهاي آن در راستاي احياي درياچه اروميه تا سال 1400بيش از 15هزار ميليارد تومان هزينه داشت، اما آنطور که بايد موفق نبود.
حال کارشناسان درباره تهديد طوفان هاي نمکي درياچه اروميه براي زندگي ?? ميليون نفر از اجتماعات پيراموني آن هشدار مي دهند، البته بر طبق نظر آنان خوشبختانه بلورهاي نمکي سطح درياچه هنوز نشکسته اند و اقدامات حفاظتي دقيق و فراگير مي تواند از بروز هر گونه طوفان نمکي در منطقه جلوگيري کند.