احرارنيوز:فرماندار بناب از تعداد بيشتر چاههاي فاقد پروانه در اين شهرستان انتقاد کرد.
، به گزارش احرارنيوز، ولياله فرجالهي در جلسه کارگروه آب و کشاورزي بناب که با حضور دبير ستاد احياي درياچه اروميه و تعدادي از مديران استاني و محلي برگزار شد گفت: تعداد چاههاي فاقد پروانه و ماده ? در بناب حدود چهار هزار و ??? حلقه است که از آنها ?? ميليون متر مکعب آب تخليه ميشود و متاسفانه اين رقم بالايي است.
وي با ارائه گزارشي از وضعيت منابع زير زميني آب در بناب، گفت: هم اکنون ? هزار و ??? چاه مجاز در شهرستان وجود دارد که سالانه ?? ميليون متر مکعب آب از آن تخليه و مصرف مي شود.
فرج الهي با بيان اينکه پتانسيل منابع زير زميني بناب ?? الي ?? ميليون متر مکعب است، گفت: متاسفانه بيش از ?? درصد منابع زير زميني صرف محصولات پرمصرف هويج و پياز ميشود.
وي اين وضعيت را خوشايند ندانست و گفت: به دنبال توجيه و آگاه سازي کشاورزان و روستاييان از بحران کم آبي، خوشبختانه در سال ?? به ميزان ??? الي ??? هکتار کاشت محصول پياز کاهش بيابد و اين در حاليست که ما به ميزان ??? ميليون متر مکعب کاهش برداشت آبهاي زيز زميني را داشته ايم.
فرماندار بناب با بيان اينکه اين کارنامه براي ? ماهه گذشته بناب خوب است، گفت: اميدواريم در سال ?? بتوانيم اين اقدامات را دو يا سه برابر انجام دهيم.
رئيس کارگروه آب و کشاورزي بناب يکي از نيازهاي اساسي اين شهرستان جهت جلوگيري از هدررفت آب را بتن کردن کانالهاي سنتي کشاورزي دانست و گفت: براي انجام اين اقدامات نياز به اعتبار داريم که انشاالله با عنايت ستاد احياي درياچه اروميه اين کارها عملياتي خواهد شد.
فرج الهي اظهار کرد: هم اکنون 800 هکتار زمين کشاورزي تحت پوشش اجراي طرح آبياري تحت فشار قرار دارد که پيش بيني مي شود تا دو ماه آينده وارد مرحله عملياتي شود.
وي در عين حال افزود: چاههاي آب کشاورزي بناب شوري و سختي بيشتري دارند و آبياري پرفشار نتيجه نمي دهد بنابراين بايد روي طرح آبياري کم فشار متمرکز شويم.
فرماندار بناب از عواملي مانند توسعه سطح زيرکشت محصولات گلخانه اي، حذف باغات درجه سه و اجراي طرح کشت جايگزين محصولات کشاورزي بر اساس نياز و موقعيت منطقه به عنوان راهکارهاي کمک به احياي درياچه اروميه و مقابله با بحران کم آبي نام برد.
فرج الهي همچنين تامين لوله جهت انتقال آب به طول ??? کيلومتر بمنظور تسهيل و صرفه جويي در انتقال آب به مزارع و باغات را مطالبه مردم بناب دانست و گفت: براي اين کار مبلغي حدود ?? ميليارد و ??? ميليون ريال اعتبار نياز است که در صورت محقق شدن مي توانيم در مصرف آب به ميزان ? ميليون و ??? ميليون متر مکعب صرفه جويي کنيم.
نماينده مردم بناب در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين نشست با بيان اينکه تاکنون براي تجميع چاههاي آب کشاورزي در بناب کار خاصي انجام نشده و اين کار بايد عملياتي شود، گفت: براي اين کار بروکراسي اداري هم بايد تسهيل شود.
حجت الاسلام محمد باقري به وجود پتانسيل کشت محصولات گلخانه اي در بناب اشاره و اظهار کرد: اين پتانسيل اجرايي نمي شود و پيگيري احداث شهرک گلخانه اي بناب توسط مسئولان ضروري است.
وي افزود: اهالي بناب از من درخواست احداث مجتمع صنايع پتروشيمي در اين شهرستان را دارند اما بايد بدانند فعاليت پتروشيمي به مصرف آب بسيار زيادي نياز دارد و آن پتروشيمي هايي هم که در سالهاي اخير احداث شده کاري غيرکارشناسي بوده است.
دبير ستاد احياي درياچه اروميه نيز در ادامه اين جلسه گفت: کشاورزاني که براي آبياري محصولات پرمصرف خود آب زيرزميني را تخليه و جايگزين نمي کنند بايد بدانند با اين کار خود تير خلاص را به کشور و منطقه مي زنند.
عيسي کلانتري افزود: بايد تمام تلاش ما حرکت به سمتي باشد که بتوان حتي يک ليتر آب جديد به درياچه اروميه اضافه کرد و اعتبارات ستاد احيا نيز به همين منظور صرف خواهد شد.