احرارنيوز:مدير امنيت غذايي آذربايجان شرقي گفت: در مطالعاتي که در مورد غذاي مردم استان آذربايجان شرقي صورت گرفته است مشخص شد که ?? درصد مردم از الگوي ناسالم پر کالري استفاده ميکنند و تنها ?? درصد قابل قبول است.
به گزارش احرارنيوز، محبوب صبح امروز در مراسم تجليل از خيران، حاميان و فعالان عرصه سلامت در مجتمع پتروشيمي تبريز با اشاره به برنامههاي تحول غذايي سالم اظهار داشت: از سالهاي قبل وزارتخانههاي متعددي در اين زمينه دخيل هستند اما متولي مشخصي در اين زمينه وجود نداشته است که در ادامه اين مسئله کميته هماهنگ کشوري تشکيل شده است.
وي ناهماهنگي ميان ارگانهاي مختلف متولي غذاي سالم را از بزرگترين مشکلات دانست و تاکيد کرد: بايد هماهنگي مطلوبي در اين مورد داشته باشيم تا بتوانيم امنيت غذاي سالم را تامين کنيم.
مدير امنيت غذايي آذربايجانشرقي با اشاره به تاثير تورم در تغيير الگوي غذاي مردم اظهار داشت: در سالهاي اخير تورم موجب شده تا مردم سيري شکم را به سيري سلولي ترجيح دهند.
محبوب افزود: در مطالعاتي که در مورد غذاي مردم استان آذربايجانشرقي صورت گرفته است مشخص شد که 40 درصد مردم از الگوي ناسالم پر کالري استفاده ميکنند و تنها 30 درصد قابل قبول است.
وي اظهار داشت: غذاهاي ناسالم در استان بيشتر مصرف ميشود و غذاهاي سالم کمتر مصرف ميشود .
مدير امنيت غذايي آذربايجانشرقي گفت: چربيها و قندها در استان بيشتر مصرف ميشود و در مقابل آن مواد لبني و ميوهها کمتر مصرف ميشود.
وي عوامل زمينهاي و عوامل مديريتي و برنامهريزي را از عوامل مصرف غذاي ناسالم دانست و گفت: پيشنهاد شده تا عرضه گوشت و لبنيات افزايش يابد و در مقابل انتخاب غذا بر اساس هرم غذايي مورد توجه باشد.
محبوب خاطرنشان کرد: از نظر مکملهاي غذايي نيز تاکيد شده تا در مصرف مکملهاي غذايي احتياطهاي لازم صورت گيرد و پزشکان هر مکملي را پيشنهاد نکنند.
مدير امنيت غذايي آذربايجانشرقي افزود: بر اساس اظهار نظر مسئولان کشوري گروه مطالعاتي تبريز در مرکز تحقيقات علوم تغذيه يکي از بهترين گروهها است و از دانشجويان دعوت ميکنيم تا از مطالعات اين مرکز بازديد کنند.