رئيس سازمان مديريت بحران وجود بافت فرسوده شهري را از ديگر مشکلات موجود در شهرها دانست و تاکيد کرد: در کشور 72 هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد و 15 ميليون نفر از شهروندان در اين مکانها زندگي ميکنند.
به گزارش احرارنيوز، حسن قدمي در کنفرانس مقاوم سازي و بهسازي بافتهاي شهري در مجاورت گسلهاي، عدم رعايت اصول فني را مهمترين عامل خسارت ناشي از زلزله اخير در آذربايجانشرقي دانست و گفت: به دليل عدم رعايت حداقلهاي اصول فني نه تنها شاهد ويران شدن خانههاي مسکوني بوديم بلکه بيمارستانها، فرمانداري و اداره گاز اين شهر نيز تخريب شد که تاکنون سبب خسارت صدها ميليارد توماني شده است.
قدمي ادامه داد: اگر چه زلزله اخير آذربايجان جان بسياري از هموطنان را گرفت، اما دستاورد مهم آن بازسازي 30 هزار خانه بوده است.
معاون وزير کشور با اشاره به اينکه پيشگيري مقدم بر مقابله است، عنوان کرد: بايد امکانات را براي پيشگيري حوادث به کار گرفت زيرا هزينه پيشگيري يکدهم مقابله است.
رئيس سازمان مديريت بحران کشور در ادامه گفت: علم و دانش اجراي آيين نامه و نظارت بر مقاومسازي ساختمانها مورد نياز است و بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد.
قدمي با بيان اينکه بسياري از مهندسان بر نظارت ساختمانها هيچگونه اشرافي ندارند و همين موضوع زمينهساز بروز بسياري از حوادث در کشور خواهد شد.
وي افزود: بشر با علم و فناوري که امروز در دست دارد، هيچ مشکلي در مقابل زمين لرزه شش و هفت ريشتري ندارد، زيرا بالا بردن سطح آگاهي جامعه در کاهش خسارات موثر است.
معاون وزير کشور ادامه داد: سازمان مديريت بحران کشور 14 کار گروه علمي و تخصصي را به عنوان بازوان اجرايي براي کاهش اثرات بلاياي طبيعي دارد که اميدواريم با برنامهريزي دقيق بتواند نقش مهمي در کاهش خسارات ناشي از وقوع حوادث ايفا کند.
اين مسئول با اشاره به فرسودگي ساختمانها و نبود نظارت کافي هنگام ساخت گفت: از جمله عوامل موثر در افزايش خسارت جاني و مالي استاندارد نبودن ساخت خانه است و تاکنون يک ميليون و 500 خانه روستايي مقاومسازي شده است.
وي وجود بافت فرسوده شهري را از ديگر مشکلات موجود در شهرها دانست و تاکيد کرد: در کشور 72 هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد و 15 ميليون نفر از شهروندان در اين مکانها زندگي ميکنند.
معاون وزير کشور خاطرنشان کرد: براي اصلاح بافت فرسوده بايد تمام مسئولان و مديران شهري همت و تلاش بيشتري انجام دهند.
نخستين تخصصي و بينالمللي مقاومسازي و بهسازي بافتهاي شهري در مجاورت گسلهاي فعال با حضور مقامات ارشد شهري و استاني، اساتيد، متخصصان، دانشجويان و کارشناسان برجسته زلزله شناسي و نيز متخصصان نوسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده شهري در فرهنگسراي بزرگ الغدير آغاز به کار کرد.
در اين همايش تخصصي و بينالمللي که به مدت دو روز ادامه خواهد داشت اساتيد و متخصصان داخلي و خارجي ضمن بررسي و تبيين راههاي مقابله با آسيبها و اثرات سوء ناشي از زلزله و بحرانهاي طبيعي و نيز بررسي بسترها و راهکارهاي موثر در تسريع روند بهسازي و مقاوم سازي بافتهاي فرسوده و آسيبپذير شهر نسبت به اتخاذ تدابير و نيز تصميمات راهگشا در اين حوزه اقدام خواهند کرد.