احرار: روز طبيعت امسال هم به مانند سال گذشته در هرکجاي طبيعت که اتراق کنيم، کرونا بر سرمان سايه مياندازد زيرا از يک سو سيزدهبدر همواره با دورهمي و در نتيجه شرايط شيوع اين ويروس همراه بوده و از سوي ديگر نيز روند گسترش کرونا در سطح کشور افزايشي است.
«تردد» و «تجمع» به عنوان دو ويژگي آيين سيزدهبدر، در حقيقت پاشنه آشيل حفظ سلامت جسماني در شرايط کرونايي به شمار ميرود و به همين دليل نيز نگراني ستاد ملي مقابله با کرونا و همچنين ستادهاي استاني از جمله ستاد مقابله با کروناي آذربايجانشرقي از روند صعودي کرونا پس از روز طبيعت، بسيار جدي است.
اکنون سايه کرونا در همهجا و حتي زير سقف خانههايمان احساس ميشود و تنها از طريق حضور نيافتن در دورهميها، خودداري از ترددهاي غيرضروري و رعايت پروتکلهاي بهداشتي ميتوان تا حدودي از مبتلا نشدن به کرونا به ويژه از نوع انگليسي آن اطمينان حاصل کرد.
چرا موج چهارم کرونا نگرانکننده است؟
عاديانگاري کرونا در کنار سير صعودي نوع انگليسي اين ويروس که هم سرعت تکثير بالاتري دارد و هم افراد کم سنوسال را هم درگير ميکند، خيز موج چهارم کرونا را با نگراني بسيار همراه کرده است.
اما اين همه ماجرا نيست و دلايل متعدد ديگري براي نگراني از موج چهارم کرونا وجود دارد که يکي از مهمترين آنها مرگ و مير بيش از ?? هزار نفر در هر موج کروناست و در کنار آن هم نميتوان از خستگي کادر درماني به سادگي عبور کرد.
به طور طبيعي وقتي خودمان باعث بيماري خودمان ميشويم، نميتوانيم انتظار دريافت بهترين خدمات درماني را داشته باشيم؛ به ويژه اگر ويروس با سويه جديد و سرعت انتشار بالاتر ظاهر شود.
همه موارد مثبت کرونا از نوع انگليسي است
دکتر محمدحسين صومي، رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با اشاره به اينکه تا حدودي همه موارد مثبت کرونا از نوع انگليسي هستند، ميگويد: اگر سهلانگاريها و رعايت نکردن پروتکلهاي بهداشتي به همين منوال ادامه يابد، وضعيت شهرستانهاي استان بدتر خواهد شد.
خطر ويروس کرونا انگليسي زماني بيش از پيش مشخص ميشود که بدانيم شناسايي آن از روي علائم ظاهري امکانپذير نيست و فوق تخصص بيماريهاي عفوني و عضو کميته علمي ستاد ملي مقابله با کرونا ميگويد: اگر هم مشخص شود که کرونا انگليسي يا چيني يا برزيلي است، تفاوتي نميکند؛ درمان يکي است البته ممکن است خطرناکتر باشد اما مهمترين نکته پيشگيري از مبتلا شدن به اين ويروس است.
به گفته دکتر «مسعود مرداني» افرادي که به سفر ميروند، بايد بدانند ممکن است به کرونا دچار شده و بيمارستانهاي محدود آن مناطق بيش از حد با ازدحام بيماران مواجه شود.
زنگ خطر افزايش تعداد شهرهاي نارنجي
دکتر عباسعلي درستي، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي تبريز طي 10فروردين ماه اعلام کرد که با نارنجي شدن ميانه و شبستر، تعداد شهرستانهاي نارنجي آذربايجانشرقي به چهار مورد افزايش يافت اما يک روز بعد از آن هشترود نيز به شهرستانهاي نارنجي استان پيوست.
بر اين اساس سراب در وضعيت قرمز، عجبشير، جلفا، شبستر، ميانه و هشترود نيز در شرايط نارنجي کرونا قرار دارد و محدوديتهاي مربوط به اين بخش از جمله ممنوعيت تردد با پلاکهاي غيربومي و تعطيلي گروههاي سه و چهار از مشاغل در اين شهرستانها اعمال ميشود.
همچنين هوراند، کليبر، خدافرين، ورزقان، هريس و چاراويماق در وضعيت آبي و بقيه شهرستانهاي آذربايجانشرقي در وضعيت زرد قرار دارد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي تبريز يک روز بعد يعني در ?? فروردين ماه نيز به سير صعودي شيوع کرونا و افزايش آمار مبتلايان به بيماري کوويد – 19در سطح استان اشاره کرد و نسبت به عاديانگاري مردم هشدار داد.
اعمال محدوديت در روز 13 فروردين
سردار «قاسم رضايي» جانشين فرمانده ناجا روز گذشته، چهارشنبه از اجراي محدوديتهاي لازم بر اساس مصوبههاي ستاد مقابله با کرونا در روز 13 فروردين در کشور خبر داد و گفت: بيش از 200 هزار نفر از کارکنان پليس در هر شيفت طي ايام نوروز در حال خدمت هستند.
تجمع در مناطق حفاظتشده ممنوع است
مديرکل حفاظت محيط زيست آذربايجانشرقي گفت: در راستاي اجراي دستورالعملهاي ستاد کرونا و طرح فاصلهگذاري اجتماعي براي مقابله با گسترش شيوع کرونا و به منظور حفظ سلامت جامعه، ورود به داخل مناطق تحت مديريت حفاظت محيط زيست استان و تجمع در اين مکانها ممنوع است.
حسن عباسنژاد افزود: هرگونه نصب چادر ، اتراق مسافر و گردشگر در داخل مناطق تحت مديريت حفاظت محيط زيست استان نيز ممنوع است.
وي ادامه داد: در روز طبيعت نيروهاي محيطبان مستقر در داخل مناطق تحت مديريت حفاظت محيط زيست استان از ورود و تجمع گردشگران و هموطنان به مناطق تحت مديريت استان جلوگيري خواهند کرد.
سرازير شدن مسافران نوروزي به آذربايجانشرقي به دليل تعداد زياد شهرهاي آبي و زرد اين استان طي نخست سال، وضعيت به نسبت پايدار شيوع ويروس کرونا در اين خطه را در هفته دوم به بعد تغيير داد؛ به گونهاي که تعداد شهرستانهاي نارنجي از 2به پنج مورد افزايش يافت و رنگ کرونايي شهرستان سراب نيز از نارنجي به قرمز تغيير يافت.
افزايش آمار مبتلايان و فوتي کرونا در آذربايجانشرقي به عنوان نتيجه سفرهاي نوروزي، ستاد استاني مقابله با کروناي آذربايجانشرقي را ناگزير از اتخاذ تدابير لازم کرد و کار به جايي کشيد که ورود به شهر جلفا ممنوع شد و به مسافران حاضر در اين شهر نيز سه روز فرصت داده شد تا براي تضمين سلامت خود و ديگران، شهر را ترک کنند.
به عقيده کارشناسان به زودي ترافيک نوروزي جادهها سر از بيمارستان در ميآورد و دورهميهاي روز طبيعت نبايد شرايط جهشي شيوع کرونا را تشديد کند.
ايرنا