احرار: رئيس اورژانس پيشبيمارستاني دانشگاه علوم پزشکي تبريز نسبت به احتمال مسموميت و مرگ و مير ناشي از مصرف قارچهاي سمي هشدار داد و گفت: مردم بايد حتي از لمس قارچهاي روييده در طبيعت هم خودداري کنند.
فرزاد رحماني روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: احتمال مسموميت و مرگ ناشي از مصرف برخي قارچهاي موجود در طبيعت بسيار بالاست و سالانه افراد زيادي به همين دليل روانه بيمارستان ميشوند.
وي اضافه کرد: با فرارسيدن روزهاي بهاري، قارچهاي خودرو در دل طبيعت رشد ميکند اما بايد از مصرف آنها اجتناب شود زيرا همه قارچهاي موجود در طبيعت خوراکي نيست و خوردن چند لقمه از قارچهاي سمي ميتواند کبد، کليه يا حتي مغز را از کار بياندازد و حتي موجب مرگ شود.
وي افزود: نمي توان از روي ظاهر قارچ يا مزه آن، وحشي، خوراکي يا سمي بودن آن را تشخيص داد و تنها آزمايشگاه ميتواند خوراکي بودن آن را تأييد کند؛ ضمن آنکه هيچ آزمايشي هم وجود ندارد که بتوان از خوراکي بودن قارچ اطمينان حاصل کرد.
وي علايم زودرس مسموميت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکمدرد و تعريق عنوان و اضافه کرد: گاهي علايم مغزي مانند توهم، خواب آلودگي، تشنج يا بيقراري نيز با اين نشانهها همراه ميشود.
رحماني با بيان اينکه ايـن علايم چهار تا 24ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر ميشود، بيان کرد: نشانههاي ديررس شامل مسموميت کبدي، کليوي يا آسيبهاي مغزي بوده و ممکن است روزها يا هفتهها بعد ظاهر شود.
وي ادامه داد: پختن، آبپز يا کباب کردن قارچهاي وحشي موجود در طبيعت، سم آنها را از بين نميبرد و تنها راه پيشگيري از مسموميت با قارچ، پرهيز از مصرف قارچهاي خودرو است.
وي اين را هم گفت که سم قارچ پادزهر ندارد و تنها قارچهاي پرورشي براي مصرف در سبد غذايي مناسب است.