1399/12/27 - 14 : 50
کد خبر: 21423
ارتقاي جايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان‌شرقي
احرار: دولت تدبير و اميد طي سال هاي اخير تعداد 246 عنوان پروژه در حوزه ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان شرقي اجرا کرده و به اتمام رسانده و موجب ارتقاي جايگاه استان در اين حوزه شده است .

با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد در سال 1392 تاکنون پروژه هاي فوق در تمامي شهرستان هاي 21 گانه آذربايجان شرقي به بهرداري رسيده است که براي اجراي آن ها حدود 400 ميليارد تومان هزينه شده و با بهره برداري از آنها  فرصت هاي شغلي براي تعداد يکهزار و 640  نفر در سطح استان فراهم شده است.

حجم زيادي از مجموع پروژه هاي افتتاح شده فوق به حوزه گردشگري آذربايجان شرقي اختصاص دارد که تعداد 231 عنوان پروژه را شامل مي شود و براي بهره برداري از آنها 393 ميليارد تومان از سوي دولت و بخش خصوصي هزينه شده است تا موجب اشتغالزايي يکهزار و 119 نفر شود.

در همين راستا توجه به بومگردي و ايجاد و راه اندازي اقامتگاه بومي در آذربايجان شرقي از ابتداي دولت يازدهم مورد توجه جدي واقع شده است به گونه اي طي هشت سال اخير تعداد 222 اقامتگاه بومگردي در نقاط روستايي استان با حجم سرمايه گذاري افزون بر  900 ميليون تومان ايجاد و راه اندازي شده است که ميزان اشتغالزايي اين حوزه بيش از 700 نفر بوده است.

گزارش اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري  آذربايجان شرقي حاکي است تا پايان دولت تدبير و اميد تعداد 15 پروژه نيز با حجم سرمايه گذاري 750 ميليارد تومان اجرايي مي شود که با بهره برداري از آنها زمينه اشتغال يکهزار و 200 نفر فراهم خواهد شد.

بر همين اساس از ابتداي سال جاري تاکنون نيز سه پروژه با حجم سرمايه گذاري 22 ميليارد تومان در سه بخش ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري  آذربايجان شرقي به بهره برداري رسيده است که ميزان اشتغالزايي آنها 50 نفر است.

مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با بيان اينکه بناها و آثار برجاي مانده از گذشتگان به مثابه آينه تمام نماي تاريخ و فرهنگ جوامع شناخته مي‌شوند، عملکرد اين اداره کل در سال‌هاي اخير را مناسب خواند و گفت: اين حقيقت بر همگان آشکار است که بخش وسيعي از وقايع و تاريخ ايران اسلامي در آذربايجان رقم خورده و به همين سبب آذربايجان بخش عمده‌اي از ميراث هاي تاريخي را بنا به جايگاه مهم خود طي ادوار متخلف تاريخي در دل خود جاي داده است.

احمد حمزه زاده اظهار داشت: در حال حاضر آذربايجان شرقي بيش از چهار هزار اثر تاريخي و فرهنگي دارد که از اين ميان 2 هزار اثر در فهرست آثار ملي و 2 اثر نيز در فهرست آثار جهاني ثبت شده و همه ‌ساله اين استان پذيراي گردشگران بسياري از داخل و خارج کشور است.

وي  ادامه داد: به همين منظور و در راستاي نيل به اهداف حفاظتي و صيانتي از اين ابنيه هاي تاريخي، اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي بيش از 100 کارگاه فعال مرمتي در سطح استان بر پا کرده است که کاوش، مرمت و ساماندهي "مجموعه تاريخي ربع رشيدي"، "مجموعه حسن پادشاه"، "مقبره چهار منار" و "بازار تاريخي تبريز" و همچنين مرمت و ساماندهي "مجموعه شيخ شهاب‌الدين اهري" در رأس اين امور قرار گرفته است.

حمزه زاده يکي از اقدامات مهم دولت تدبير و اميد در تبريز را رسيدگي به احياي مجموعه تاريخي ربع رشيدي دانست و گفت: طي سال ?? شاهد انجام کاوش‌هاي باستان‌شناسي با مشارکت موسسه باستان‌شناسي آلمان، دانشگاه هنر اسلامي تبريز و معاونت ميراث فرهنگي در ادامه کاوش‌هاي فصول يک و دو بوديم که در اين راستا اقداماتي نظير اجراي دسترسي مسير گردشگري چوبي، اقدامات مرمتي اضطراري حفاظتي و استحکامي، اندود کاه‌گل حفاظتي در بخش‌هاي بدون حفاظ و اجراي ديوار سنگي نيز انجام شد و در ادامه برنامه‌هاي کاوش اين مجموعه، پس از بازگشت شرايط عادي به کشور و گذر از دوران کرونايي فاز چهارم کاوش‌ها در اين مجموعه آغاز خواهد شد.

وي از آذربايجان شرقي يه عنوان يکي از استان‌هاي پيشرو در حوزه صنايع‌ دستي نام برد و افزود: اين منطقه داراي بيش از 80 نوع رشته هنري و صنايع ‌دستي است که به دست بيش از 13 هزار هنرمند خلق مي‌شود که به منظور حمايت از آثار هنرمندان و تسهيل عرضه مستقيم اين آثار ارزشمند اداره کل ميراث فرهنگي استان طي دو سال اخير اقدام به ايجاد بازاري مجازي با رويکرد مبادله‌اي، معارفه‌اي و آموزشي کرده است تا به ‌واسطه اين فرصت بتوانيم چرخه توليد آثار هنري را رونق بخشيم.

حمزه زاده ايجاد بزرگ‌ترين بازار صنايع‌دستي در منطقه قزلجه ميدان در نزديکي تبريز ، ايجاد بازارچه‌هاي صنايع ‌دستي در شهرستان‌هاي اهر، مراغه، اسکو، کليبر و بخش خسروشاه را از ديگر اقدامات حوزه صنايع دستي طي دولت هاي يازدهم و دوازدهم در راستاي حمايت از صنايع ‌دستي برشمرد.

وي توسعه گردشگري مجازي آذربايجان شرقي را از مهم‌ترين برنامه‌هاي اداره کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي طي سال جاري عنوان و اضافه کرد: شرايط فعلي کشور و استان پيامي قابل‌ تأمل براي ما در راستاي لزوم تقويت گردشگري و مجازي و بهره‌مندي از ظرفيت‌هاي آن داشت و در اين مسير بر تقويت ظرفيت‌هاي مجازي و توسعه ديجيتال مارکتينگ در اين حوزه متمرکز خواهيم شد، چراکه صنعت گردشگري جهان امروز صنعتي همه جانبه و گسترده است.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي آذربايجان‌شرقي با تاکيد بر اينکه طي هشت سال گذشته توجه به مرمت آثار و ابنيه هاي تاريخي جزو اولويت هاي اين مجموعه بوده است، گفت: از ابتداي امسال تاکنون براي تعداد 300 پروزه مرمتي استان افزون بر 200 ميليارد تومان هزينه شده است که اين پروژه‌ها با اعتبار 50 ميليارد توماني از محل بودجه هاي استاني و 150  ‌ميليارد توماني از منابع اعتبارات مشارکتي دستگاه‌هاي عمومي مانند شهرداري‌ها، منطقه آزاد ارس و مردم به ثمر رسيدند.

حمزه زاده با بيان اينکه 50 درصد مجموع طرح‌هاي مرمتي آثار و ابنيه هاي تاريخي وزارتخانه به آذربايجان شرقي اختصاص دارد، افزود: بر همين اساس از مجموع تعداد 110 طرح مرمتي کل کشور براي سال جاري تعداد 55 طرح به اين استان تخصيص دارد که رقمي بسيار قابل توجه و مهم به شمار مي رود.

وي اظهار داشت: تمامي طرح هاي مرمتي آثار و ابنيه هاي تاريخي استان با تصويب طرح هاي اوليه کارشناسي مربوط به هر يک از آثار در شوراي فني آذربايجان شرقي و سپس تاييد و تصويب وزارتخانه، مصوب نهايي شده است که منابع مالي آنها از بودجه هاي ملي و استاني تامين خواهد شد.

حمزه زاده با تاکيد بر اينکه ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي در طي دوره دولت تدبير و اميد به دنبال جذب و جلب سرمايه گذاران و علاقمندان بخش خصوصي و غيردولتي جهت واگذاري طرح هاي مرمتي است، اضافه کرد: بر همين اساس با تلاش و رايزني هاي انجام شده، آذربايجان شرقي در اجراي پروژه هاي مشارکتي بيشترين تفاهم نامه هاي همکاري را با بخش خصوصي و شهرداري ها دارد.

وي اقدامات مرمت و بازسازي ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي را داراي ابعاد و زواياي مختلف دانست و با بيان اينکه هم اکنون در شهرها، بخش ها و روستاهاي استان طرح هاي مرمتي با وجود مشکلات عديده اقتصادي حاکم بر کشور در حال اجراست، اعلام کرد: با تلاش هاي شبانه روزي معاونت ميراث فرهنگي اداره کل و کارشناسان مربوطه رتبه کشوري آذربايجان شرقي در اين حوزه که همواره بالاتر از 10 بود به رتبه هاي اول و دوم ارتقا يافته است که دستاوردي بزرگي مي باشد.

حمزه زاده مشارکت بخش خصوصي در مرمت و بازسازي آثار و ابنيه هاي تاريخي را بسيار مطلوب خواند و ادامه داد: به دليل همراهي ميراث فرهنگي و نيز آسان سازي مراحل اداري و کارشناسي، علاقمندي سرمايه گذاران اين بخش براي حضور در پروژه هاي استان روز به روز در حال افزايش است که اين شرايط در وضعيت کرونايي جهان که تمامي کسب و کارهاي اقتصادي را تحت تاثير خود قرار داده است، نقطه بسيار اميدبخش و اميدآفرين در حوزه ميراث فرهنگي است.

وي حفاظت و نگهداري از آثار و اماکن تاريخي باقي مانده از گذشته هاي آذربايجان را يکي از رسالت ها و ماموريت هاي ويژه ميراث فرهنگي برشمرد و گفت: در اين راستا رويکردهاي حفاظتي، موزه اي، مرمتي و در راس همه آنها مزيت هاي اقتصادي مدنظر ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي قرار دارد که براي اين هدف برنامه هايي تهيه و تدوين شده است تا علاقمندان و سرمايه گذاران با فراغ بال بيشتر و البته انگيزه هاي اقتصادي نسبت به مرمت، بازسازي و نگهداري و بهره برداري از پروژه ها واررد عمل شوند.

حمزه زاده با تاکيد بر اينکه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي آماده واگذاري تمامي پروژه هاي مرمتي به بخش غيردولتي است، افزود: برهمين اساس و طبق قوانين و مقررات موجود تنها آن دسته از آثاري که جزو نفايس ملي هستند قابليت واگذاري به بخش خصوصي را ندارند که دولت و وزارت ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بايد مرمت و نگهداري آنها را بر عهده بگيرد و گوي مسجد، ارک عليشاه و بازار تاريخي تبريز از جمله اين آثار مي باشد.

وي اعلام کرد: براي تجهيز و بهره برداري حاصل از مرمت آثار تاريخي دولت تسهيلاتي با نرخ سود 14 درصد از محل صندوق توسعه ملي اختصاص داده است که هيچ سقفي نداشته و متناسب با حجم سرمايه گذاري ها به بخش خصوصي تعلق مي گيرد.

حمزه زاده اضافه کرد: بر همين اساس سرمايه گذاران بخش خصوصي مي توانند تا 40 درصد حجم سرمايه گذاري خود در آثار و ابنيه هاي تاريخي تسهيلات فوق را دريافت کنند.

وي با بيان اين‌که در سال جاري سند تدبير و توسعه گردشگري آذربايجان شرقي تدوين شده است، اظهار داشت: با تدوين اين سند که با مشورت متخصصان امر به سرانجام رسيد، نقاط قوت و ضعف پروژه‌هاي عمراني زيرساختي در حوزه گردشگري، ميراث‌فرهنگي و صنايع‌دستي در کنار بخش‌هاي آموزش و بازاريابي و تبليغات مورد بررسي قرار گرفته و نقشه راه آن‌ها مدون شده است.

حمزه زاده دستاوردهاي ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي آذربايجان شرقي در دوره دولت هاي يازدهم و دوازدهم را چشمگير خواند و ادامه داد: طي اين مدت شهر اهر به ‌عنوان شهر ملي «ورني» و شهر اسکو به ‌عنوان شهر ملي «چاپ کلاقه‌اي يا باتيک» ثبت ملي شدند.

وي، تشکيل انجمن خيران حوزه ميراث ‌فرهنگي در بحث بازسازي مرمت و حفاظت از آثار تاريخي را از ديگر اقدامات ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي در سال جاري برشمرد و گفت: تاکنون تعداد 50 حکم مرمتي از معاونت ميراث‌فرهنگي کشور دريافت کرده‌ايم و امسال  ?? پروژه در حال ساخت داريم که حجم کل سرمايه‌گذاري در حال اجراير استان در بخش ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي بالغ ‌بر يک هزار ميليارد تومان است.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي آذربايجان‌شرقي از صدور تعداد 87 عنوان موافقت اصولي در حوزه زيرساخت هاي گردشگري استان طي امسال خبر داد و گفت: حجم سرمايه‌گذاري در اين پروژه‌ها معادل 485 ميليارد و 740 ميليون تومان است که با اجراي اين تعداد پروژه سرمايه‌گذاري در حوزه گردشگري آذربايجان شرقي، زمينه اشتغال سه هزار و 707 نفر به ‌صورت مستقيم ايجاد خواهد شد که ميزان اشتغال غيرمستقيم آن بسيار وسيع تر از اين رقم پيش بيني مي شود.

حمزه زاده افزود: پروژه‌هاي سرمايه‌گذاري گردشگري آذربايجان شرقي در بخش‌هايي همچون ساخت مراکز اقامتي اعم از هتل، هتل آپارتمان و مهان پذير، مجتمع‌هاي گردشگري، سفره‌خانه‌هاي سنتي، اقامتگاه‌هاي بوم‌گردي، اردوگاه گردشگري، اقامتگاه‌هاي سنتي، مجتمع تفريحي و سرگرمي، محيط‌ها و پارک‌هاي طبيعت‌گردي و گردشگري عشاير در سطح استان متمرکز شده‌اند.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 6 + 9

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
رزمايش الي بيت المقدس15 سپاه عاشورا با رمز يا رسول الله آغاز شد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.