احرار: واکسيناسيون همگاني عليه کرونا در آذربايجانشرقي در هفتههاي اخير هر چند به آرامي پيش ميرود، اما خبر خوشي است که غلبه بر اين بيماري مرگبار و فرا رسيدن روزهاي خوش را نويد ميدهد.
ايرنا- تا همين چند ماه عده اندکي باور مي کردند که ايران به دليل شرايط تحريم هاي ظالمانه و غيرقانوني آمريکا و متحدانش بتواند به جمع کشورهاي تهيه کننده واکسن کرونا و آغاز تزريق آن بپيوندد، اما هم افزايي بين نهادهاي مسوول و تلاش هاي همه جانبه اين آرزو را جامه عمل پوشاند.
در سايه همين هم افزايي و کوشش جمعي بود که نخستين محموله هاي واکسن کرونا از روسيه وارد کشورمان شد و خبر خوش آغاز تزريق در مناطق مختلف کشورمان با اولويت فعالان حوزه درمان و بهداشت، ترند نخست شبکه هاي اجتماعي و فضاي مجازي شد؛ هر چند در همان زمان عده اي از ناکافي بودن دُزهاي وارداتي سخن گفتند، اما خرد جمعي از اين اتفاق به نيکي استقبال کرد و وقوع آن را به عنوان گام نخست گرامي داشت.
حال انتشار خبرهايي مبني بر برنامه ريزي براي واردات يک ميليون دٌُز واکسن کرونا در هفته هاي آتي به کشورمان در رسانه ها، مهر تاييدي بر اين تجربه زيستي است که جامعه ايراني در هر شرايط دشواري، راه خود را از ميان انبوه مشکلات، به جلو باز مي کند و تهيه و تزريق عمومي واکسن کرونا نيز از اين امر مستثني نيست.
بديهي است که آذربايجان شرقي نيز به عنوان بخشي از ايران اسلامي، از دايره برنامه ريزي هاي مربوط به واکسناسيون جامع کرونايي خارج نيست و نظام سلامت اين استان براي تهيه و تزريق اين واکسن نهايت کوشش خود به کار مي گيرد؛ در تاييد اين ادعا مي توان به تزريق يکهزار و 700 دز واکسن کرونا در اين خطه در هفته هاي اخير اشاره کرد که به گفته مسوولان امر تاکنون هيچ عارضه اي نيز در دريافت کنندگان واکسن به جا نگذاشته است.
از سوي ديگر هر چند تزريق نمادين واکسن کرونا در دو هفته قبل در بيمارستان امام رضاي تبريز، به عنوان قلب تپنده مديريت و بستري بيماران کرونايي، انجام گرفت و مسوولان دانشگاه علوم پزشکي تبريز در آن زمان اعلام کردند که 326 دُز واکسن در مرحله نخست براي تزريق به مشمولان تهيه شده است، اما برنامه واکسيناسيون در برابر بيماري کوويد 19 به زودي در شهرستان هاي 21 گانه آذربايجان شرقي نيز عملياتي شد.
در ادامه اين روند بود که فضاي رسانه اي آذربايجان شرقي در روزهاي گذشته شاهد انتشار خبرهاي متعددي از آغاز تزريق واکسن کرونا در شهرستان هاي مختلف اين خطه بود که موجي از شادي و اميد براي پيشگيري و مديريت اين بيماري مرگبار را در نزد مردم موجب شد.
اهميت آغاز تزريق واکسن کرونا در آذربايجان شرقي، به ويژه زماني دوچندان مي شود که بدانيم در حالي که قبل از اجراي طرح جامع محدوديت هاي کرونايي، آمار بستري ها و فوتي هاي روزانه کرونا در آذربايجان شرقي به ترتيب به يکهزار و 780 نفر مي رسيد، در زمان حاضر 400 بستري کرونايي در استان وجود دارد و تعداد فوتي هاي ناشي از کوويد - 19 نيز تک رقمي است.
البته مقام هاي دانشگاه علوم پزشکي تبريز مي گويند هر چند شيوع کرونا در آذربايجان شرقي و آمار ابتلا، بستري و مرگ و مير ناشي از آن در هفته هاي اخير در استان به وضعيت پايداري رسيده است، اما هر گونه کم توجهي يا بي توجهي به رعايت شيوه نامه هاي بهداشتي مي تواند به آغاز موج جديد از شيوه اين ويروس مرگ بار منجر شود.
تزريق 1700 دُز واکسن کرونا در آذربايجانشرقي
رئيس گروه پيشگيري و مبارزه با بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز اعلام کرد: تاکنون يکهزار و ??? دُز واکسن کرونا در آذربايجانشرقي تزريق شده است و خوشبختانه تزريق اين تعداد دُز واکسن کرونا در آذربايجان شرقي تاکنون هيچ عارضه اي براي دريافت کنندگان نداشته است.
دکتر سيمين خياط زاده گفت: با توجه به اينکه فعالان نظام سلامت در اولويت تزريق واکسن کرونا هستند، تاکنون بخش عمده کادر حوزه درمان و بخشي از حوزه بهداشت استان در برابر بيماري کوويد ?? واکسينه شده اند.
وي اضافه کرد: همکاران تلاشگر اورژانس آذربايجان شرقي در نوبت بعدي دريافت واکسن کرونا هستند و مکاتبات لازم با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي براي واکسينه کردن گروه هاي پرخطر آذربايجان شرقي از قبيل جانباران هشت سال دفاع مقدس و ساکنان سراي سالمندان انجام شده است.
وي ادامه داد: در زمان حاضر در سه پايگاه در بيمارستان هاي امام رضا (ع)، سينا و الزهرا (س) تبريز و نيز در تمامي بيمارستان هاي شهرستان هاي آذربايجان شرقي واکسيناسيون کادر درمان و بهداشت انجام مي شود.
نخستين تزريق واکسن کرونا در شهرستان ?? هزار نفري هريس در ?? کيلومتري شمال شرق تبريز
واکسن کرونا به هريس رسيد
در همين حال سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان هريس از تزريق اولين واکسن کرونا (اسپوتنيک وي) براي نيروهاي درماني بخش کرونا در بيمارستان امام حسين (ع) اين شهرستان خبر داد.
حميد قرباني افخمي اعلام کرد: امروز نخستين محموله واکسن کرونا شامل 54 دز به بيمارستان امام حسين (ع) هريس وارد شد که در مرحله نخست نيروهاي درمان مرتبط با بخش کرونا و نيروهاي مراکز 16 ساعته بهداشت و مراکز شبانه روزي شهرستان که بيماران کرونا را پذيرش و نمونه برداري مي کنند واکسينه مي شوند .
وي ادامه داد: بعداز تزريق 54 دز تحويلي امروز، در مراحل بعدي افرادي که آسيب پذير هستند از جمله ديابتي ها، فشارخوني ها، افرادسالمند، زنان باردار و بيماران دياليزي و کبدي واکسينه خواهند شد.
افخمي در ادامه خاطرنشان کرد: حضور مردم به صورت تجمعي در مراسم عروسي و مجالس ترحيم مي تواند باعث انتشار بيماري شود از اين رو لازم است با پرهيز از حضور در اجتماعات در جلوگيري از انتشار بيماري کوويد ?? تلاش کنيم.
وي همچنين بر رعايت شيوه نامه هاي بهداشتي کرونا و فاصله گذاري اجتماعي در خريدهاي شب عيد از طرف مردم و کسبه تاکيد کرد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان هريس اعلام کرد: در طول 2 ماه گذشته بيمار بستري کرونايي در اين شهرستان نداشتيم و فقط سه نفر در هفته جاري علايم بيماري داشتند که مراحل درمان در منزل را طي مي کنند.
نخستين واکسن کرونا در بناب به رييس شبکه بهداشت اين شهرستان تزريق شد
تزريق واکسن کرونا در بناب با 90 دُز آغاز ميشود
رييس شبکه بهداشت و درمان بناب نيز با اشاره به آغاز واکسيانسيون عليه بيماري کوويد 19 در اين شهرستان اعلام کرد: در زمان حاضر 90 دز واکسن در بناب وجود دارد.
وحيد رضايي که خود نخستين دريافت کننده واکسن کرونا در شهرستان بناب بود، در حاشيه انجام واکسيناسيون به خبرنگاران گفت: براي هر فرد يک مرحله واکسن تزريق خواهد شد.
وي افزود: گروههاي هدف در اين مرحله، کادر بخش کرونايي و در ادامه کادر درمان بيمارستان امام خميني (ره) بناب و همچنين بيماران بالاي ??65 سال هستند.
نخستين واکسن روسي کرونا، روز سهشنبه، 12 اسفند ماه در شبکه بهداشت و درمان بناب و با حضور مسئولان بهداشتي تزريق شد.
تصويري از تزريق نخستين واکسن کرونا در شهرستان هشترود
اولين واکسن کرونا در هشترود تزريق شد
در همين حال سرپرست شبکه بهداشت و درمان هشترود گفت: محموله واکسن کرونا براي تزريق به کادر درماني به اين شهرستان رسيد و نخستين واکسن نيز در بيمارستان امام حسين (ع) تزريق شد.
سليمان جعفرزاده در گفتوگويي با اشاره به اينکه اين محموله شامل 45 دوز است، افزود: 30 دوز آن در بيمارستان امام حسين (ع) به کادر درمان و 15 دوز ديگر نيز به کارکنان مراکز 16 ساعته تزريق ميشود.
به گفته وي واکسن به تعداد بالا و براي تزريق بين اقشار مختلف مردم موجود نيست و بر همين اساس حضور مردم به صورت دسته جمعي در آيينهايي چون عروسي و مجالس ترحيم و آرامستانها ميتواند باعث انتشار بيماري شود.
وي اضافه کرد: اگر شهروندان پروتکلهاي بهداشتي را رعايت نکنند، طي اسفند با موج پيشرفتهتري از بيماري روبهرو ميشويم و بيمارستانها شرايط ناگواري پيدا ميکند.
وي اضافه کرد: با نزديک شدن به عيد نوروز، مردم بايد مانند سال گذشته پروتکلها را رعايت کرده و از رفتن به مسافرت خودداري کنند.
جعفرزاده بيان کرد: در طول يک هفته گذشته پنج مورد مثبت داشتيم که متاسفانه يک نفر فوت کرد، يک نفر ديگر از بيمارستان ترخيص شد و سه نفر هم در بيمارستان امام حسين (ع) بستري هستند.
در روزهاي گذشته نخستين واکسن کرونا در شهرستان هاي ديگر آذربايجان شرقي از قبيل مرند، ميانه و عجبشير و اهر نيز تزريق شده است و ادامه اين روند موجي از شادي و اميد را از منظر مديريت کرونا ويروس و مرگ و ميرهاي ناشي از آن در بين مردم سبب شده است.
هر چند دانشمندان و پزشکان اعلام کرده اند که برچيده شدن بساط اين ويروس مرگبار از جوامع انساني به اين زودي هاي متصور نيست، اما افکار عمومي منتظر رسيدن واکسن کروناي وطني به مرحله نهايي توليد است تا با توزيع و تزريق آن ضريب اطمينان همزيستي با بيماري کوويد 19 در اقصي نقاط کشور از جمله آذربايجان شرقي افزايش يابد.