احرارنيوز:دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان زنجان گفت: اعتياد بلاي خانمانسوزي است که روزانه هشت نفر در کشور قرباني آن ميشوند.
به گزارش احرارنيوز به نقل از ايسنآ، تقي نصيري در جلسه شوراي فرعي مبارزه با موادمخدر شهرستان خرمدره با بيان اينکه استان زنجان يکي از پاکترين استانهاي کشور در زمينه مبارزه با موادمخدر است، عنوان کرد: کسب اين رتبه به تنهايي کافي نيست و بايد گامهاي عملياتيتر در زمينه حفظ و تداوم اين پاکي برداشته شود.
وي با بيان اينکه يکي از مهمترين مباحثي که در ستاد مبارزه با موادمخدر پيگيري ميشود اجتماعي کردن مبارزه با موادمخدر است، عنوان کرد: استفاده از امکانات دولتي براي حل معضل اعتياد کافي نيست، بلکه بايد از ظرفيتهاي موجود در جامعه به ويژه افراد تاثيرگذار مانند هنرمندان، ورزشکاراران، بسيجيان اساتيد و نخبگان دانشگاهي و ساير اقشار جامعه در راستاي آگاهيبخشي استفاده شود.
اين مسوول در ادامه با تاکيد بر استفاده از ظرفيت خيرين در حوزه مشکلات ناشي از موادمخدر، يادآور شد: بايد فرهنگسازي لازم در راستاي هدايت خيرين براي حل معضل اعتياد در جامعه صورت گيرد، زيرا 5.1 درصد جامعه با اين بلاي خانمانسوز درگير هستند و نبايد تا نامي از اعتياد برده ميشود همه پا پس بکشند.
نصيري با اشاره به اينکه متاسفانه از هر 100 نفري که اعتياد را ترک ميکنند 80 نفر دوباره به استعمال مجدد آن روي ميآورند، تصريح کرد: براي حل اين مشکل در وهله اول بايد مشکل اشتغال معتادان حل شود، زيرا بيکاري يکي از عواملي است که ميتواند منجر به جذب دوباره معتادان به موادمخدر باشد.
وي در ادامه، الهامگيري از آموزههاي ديني را در مبارزه با اعتياد موثر دانست و افزود: خداوند در قرآنکريم از خطاکاران به عنوان اسرافکنندگان در نفس ياد کرده و به آنها فرموده از رحمت الهي نااميد نشوند، ما نيز بايد با بهرهگيري از اين آموزهها معتاد را يک خطاکار غيرقابل بخشش ندانسته و او را از جامعه طرد نکنيم.
در ادامه اين جلسه، فرماندار شهرستان خرمدره با اشاره به اقدامات انجام گرفته در زمينه ايدز، تصريح كرد: عليرغم اينكه اقدامات خوبي در زمينه مبارزه با ايدز صورت گرفته است، افزايش آمار مبتلا به ايدز نگرانكننده است.
جمشيد شيخي در ادامه با بيان اينكه مهمترين راهكار مبارزه با موادمخدر پيشگيري است، اظهار كرد: آموزش اساس و ركن جلوگيري از آلودگي افراد به موادمخدر است كه در اين راستا نيز ميتوان با برگزاري سمينار و همايشهاي مختلف در زمينه آگاهيبخشي به جامعه بهره جست.
وي با بيان اينكه بايد از ظرفيت سازمانهاي مردمنهاد در زمينه مبارزه با موادمخدر استفاده كرد، خاطرنشان کرد: سازمانهاي مردمنهاد بايد در زمينه حمايت از خانوادههاي معتادان كه ناگزير با اين بلاي خانمانسوز درگير شدهاند تلاش کنند.
فرماندار شهرستان خرمدره، اشتغال را از عوامل مهم دخيل در كاهش اعتياد دانست و افزود: گامهاي خوبي در زمينه ايجاد اشتغال در شهرستان برداشته شده است و مهمترين هدف ايجاد اشتغال در شهرستان با استقرار صنعت سبز است.
اين مسوول، افزايش کمپهاي ترک اعتياد را يکي از نيازهاي اساسي شهرستان عنوان کرد و افزود: افزايش کمپهاي اعتياد در شهرستان در گرو رعايت استانداردهاي لازم از سوي متقاضيان است.