1393/10/16 - 06 : 08
کد خبر: 1908
پرونده تغيير شهرداران آذربايجانشرقي روي ميز استانداري
تندباد تحولات در کاخ شهرداران آذربايجانشرقي
حرارنيوز:اخبار رسيده از شهرهاي استان و شوراي آنها چنين بر ميآيد که اتفاقاتي در آنها در حال روي دادن است که چندان براي مردم اين شهرها و مهمتر از آن مديريت شهر و روستاي استانداري خوشايند نيست.
به گزارش احرارنيوز، در شهرداريهاي استان آذربايجانشرقي چه ميگذرد؟ اخبار رسيده از شهرهاي استان و شوراي آنها چنين بر ميآيد که اتفاقاتي در آنها در حال روي دادن است که چندان براي مردم اين شهرها و مهمتر از آن مديريت شهر و روستاي استانداري خوشايند نيست.
شايد بتوان در خوشبينانهترين حالت از آن با عنوان «تغيير و تحول زودهنگام در مديريت شهري» ياد کرد اما کيست که نتيجه اين تغيير و تحول در مديريت شهري را به حساب اختلافات ريشهدار شورائيان با شهردار منتخب خود نگذارند. آن هم به فاصله اندکي بعد از روي کارآمدن شوراها و انتخاب شخص شهردار توسط خود همان اعضا! به راستي در همين مدت کوتاه پس از اجماع و اعتماد اعضاي شورا به شهردار بر سر روابط اين دو رکن اساسي مديريت شهري چه آمده که از واژگان مثبتي چون «تعامل? لياقت? توانمندي» در تابستان 92 به عبارات منفي نظير «اختلاف و کينه? ناتواني? کم کاري? عدم تحقق خواستههاي شورا? زياده خواهي? بازنشستگي اجباري و در نهايت بيکفايتي» رسيدهايم؟
بناب کليد زد!
تغيير در مديريت شهري شهرستانهاي آذربايجانشرقي از شهر بناب آغاز شد. هنوز شش ماه از آغاز به کار برزگر جلالي در شهرداري اين شهر نگذشته بود که ساز مخالفت شوراي اين شهر با شهردار بناب کوک شد. کار بالاخره از مرحله تذکر و سوال هم گذشت و وارد فاز سوم و آخر يعني استيضاح شد. اما برزگر جلالي موفق شد از اين پيچ خطرناک با سربلندي عبور کند و همچنان شهردار بماند.
با وجود راي اعتماد مجدد شورا به شهردار اما نميتوان از اختلافات خفته و فعلا راکد شورا با شهردار چشم پوشيد. يعني اينکه اختلافات مديريت شهري در بناب به سامان نرسيده و چون آتشي زير خاکستر است که هر لحظه ميتواند از ساختمان پارلمان محلي اين شهر سر بيرون آورد.
سرايت به ملکان
چند صباحي از تثبيت شهردار بناب نگذشته بود که موضوع بيثباتي در مديريت شهري به شهر همسايه بناب، يعني ملکان هم سرايت کرد. اين بار شهردار ملکان ترجيح داد استعفا دهد.
هر چند عليحسين قطبي? فرا رسيدن موعد بازنشستگي را علت اصلي استعفاي خود ذکر کرده اما پيش از اظهار نظر او? شايعات بسياري مبني بر وجود اختلاف بين او و شوراي اين شهر دهان به دهان ميگشت. بارزترين موضوع که بر بحث اختلافات دامن ميزند عدم اطلاع رئيس شوراي اين شهر از استعفاي شهردار است. اگر واقعا شهردار به خاطر بازنشستگي استعفا داده آيا رئيس شورا نبايد از اين موضوع آگاه باشد؟ پس چرا رئيس شوراي شهر ملکان از استعفاي شهردار ملکان اظهار بياطلاعي کرده و گفته «آقاي قطبي تا اين لحظه استعفاي خود را تقديم شوراي شهر نکرده است؟
شهردار اهر هم رفت!
سومين شهري که تغيير در مديريت شهري را کليد زد اهر بود.
شهردار اهر هم در پي استيضاح شوراي اين شهر، برکنار شد. اعضاي شوراي شهر اهر? مصطفي شکري شهردار اين شهر را با 6 راي موافق و با اکثريت آرا از سمت خود برکنار کردند.
رئيس شوراي شهر اهر، علت استيضاح را عدم اجراي مصوبات شوراي شهر به نحو احسن عنوان کرده و افزوده: شهردار اهر به دليل عدم پاسخگويي مناسب و قانع کننده به سئوالات متعدد اعضاي شوراي شهر اهر، از سمت خود برکنار شد!
حال اگر اين روند بخواهد ادامه پيدا کرده و به شهرهاي بزرگ و کوچک ديگر نيز سرايت کند قطعا کارنامه مثبتي براي استانداري آذربايجانشرقي و به ويژه مديريت شهر و روستاي آن نخواهد بود. خوشبختانه برخي اختلاف سليقهها و انتقادات شورا از شهرداري تبريز به مرز اختلافات اساسي و کينه نرسيده و با وجود وجود برخي اظهارنظرهاي تند برخي اعضا، تعامل و تفاهم در مرکز شمالغرب کشور حاکم است. اما اگر استانداري و فرمانداري در مورد برخي از اتفاقات مانند آنچه که در شهرهاي اهر، بناب و ملکان روي داده سکوت پيشه کند اين اتفاق ناميمون ميتواند دامن تبريز را هم بگيرد.
اينکه هنوز ما ايرانيها با «کار شورائي» خو پيدا نکردهايم و کار فردي و تک روي را به مشاوره و مصلحتجوئي ترجيح ميدهيم ترديدي نيست. اما ديگر سيستم اداره شهرها به شکل شورائي آنقدر عمر دارد که به اين زودي و به بهانهاي کوچک دچار دستانداز نشود! به نظر ميرسد هنوز بعد از گذشت 15 سال از عمر شوراها و در شهرهاي ما، بسياري از زواياي آن ناشناخته مانده به جاي بهرهگيري از ظرفيتهاي خاموش و راکد مانده آن، بيشتر بر طبل تبليغ و حرکت فردي کوبيده ميشود. اينکه شهردار مقصر است يا اعضاي شورا و يا ارادهاي خارج از اين مجموعهها بر روند کار مديريت شهري تاثير ميگذارد چندان مهم نيست. اما اينکه بعد از گذشت تنها چند ماه از آغاز به کار و همکاري و تعامل شهردار و شورائيان، کار آنها به جدائي و اختلاف و تنش ميکشد بسيار تاسفبار است.
به نظر ميرسد مديريت استان در مورد نظارت بر کار شوراها (و نه دخالت در کار آنها) تساهل و کم کاري کرده که عاقبت کار مديريت شهري در اين شهرها با چنين مشکلات پيش پا افتادهاي روبهرو شده است.
وقت آن است که براي پيشگيري از اتفاقات مشابه و جلوگيري از سرايت اختلاف و برکناري به شهرهاي ديگر استان، ورود شخص آقاي جبارزاده استاندار آذربايجانشرقي ضروري است!
*********************
نگارنده: محمدامين خوشنيت
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: