1393/10/15 - 12 : 50
کد خبر: 1890
نقص دودکش علت 76 درصد مرگ هاي خاموش است
احرارنيوز: رييس HSE (ايمني، بهداشت و محيط زيست) شرکت ملي گاز، علت 76 درصد مرگ هاي خاموش ناشي از استنشاق مونواکسيد کربن در حوادث خانگي سال گذشته را غيراستاندارد بودن و يا نقص در نصب دودکش ها عنوان کرد.
به گزارش احرارنيوز ،محمدرضا يوسفي پور ر شامگاه دوشنبه در نشست خبري پس از تمرين عملياتي مقابله با افت فشارگاز در شهرستان مرند با اشاره به اينکه 13 درصد اين حوادث هم به جهت نبود تهويه مناسب محيط اتفاق افتاده است، گفت: استفاده از وسايل پخت و پز براي گرم کردن محيط و نواقص وسايل گاز سوز از ديگر علل بروز مرگ هاي خاموش بوده است.
وي با اعلام اينکه سال گذشته 390 نفر بر اثر حوادث خانگي گاز جان خود را ازدست داده اند، اعلام کرد: 50 درصد حوادث منجر به فوت به علت انتشار گاز منواکسيد کربن (مرگ خاموش) بوده است.
يوسفي پور بر ضرورت فرهنگ سازي در استفاده درست و بهينه از وسايل گاز سوز تاکيد کرد و گفت: از آنجا که وزارت راه و شهرسازي و سازمان نظام مهندسي ساختمان مسوول بازرسي و کنترل ايمني ساختمانها هستند، بايد نظارت بيشتري در نصب و استفاده وسايل گرمايشي داشته باشند.
وي با اعلام اينکه اذربايجان شرقي با 236 مورد حادثه خانگي گاز در سال گذشته پس از قم، سمنان و خراسان شمالي بيشترين حادثه را داشته است، يادآوري کرد: همدان با وجود قرارگرفتن در اقليم سرد به واسطه فرهنگ سازي درست پس از هرمزگان و سيستان و بلوچستان کمترين حادثه را در اين مدت داشته است.
يوسفي پور با بيان اينکه شرکت گاز با وجود اينکه مسووليت قانوني در خصوص فرهنگ سازي ندارد، بر اين موضوع اهتمام دارد، خواستار همراهي بيشتر دستگاه هاي فرهنگي و رسانه ها به خصوص صدا و سيما براي افزايش آگاهي هاي عمومي شد.
وي با چشمگير دانستن تمرين عملياتي مقابله با افت فشارگاز درشهرستان مرند با اشاره به اينکه ارزيابي جزيي اين تمرين ممکن نبوده و نياز به بررسي بيشتري دارد، گفت: هماهنگي ادارات و سازمان ها در اين تمرين قابل توجه بود.
وي با اشاره به اينکه تمرين مقابله با افت فشار گاز در شهرستان مرند پنجمين تمرين اين شرکت در سالجاري است، افزود: حضورمسوولين شهرستان و استان قوت قلبي براي نيروهاي حاضر در تمرين بود و موجب هماهنگي دستگاه هاي مرتبط با تمرين و توفيق در مديريت بحران مي شود.
يوسفي پور با بيان اينکه اهتمام شرکت ملي گاز نبود وقفه در توزيع گاز است، اظهار کرد: هدف از اين عمليات تمريني علاوه بر ارزيابي توان و آمادگي نيروها، هشداري به مصرف کنندگان براي در نظر گرفتن سوخت دوم در بخش هاي غيرخانگي در صورت قطعي گاز بود.
مدير عامل شرکت گاز آذربايجان شرقي هم با بيان اينکه عمليات تمريني مقابله با افت فشار گاز توسط شرکت هايي که در انتهاي خطوط انتقال کشور قرار دارند، اجرا مي شود، گفت: شهرستان مرند به عنوان يکي از شمالي ترين شهرهاي ايران براي اجراي اين عمليات انتخاب شد.
ولي الله ديني با اشاره به اينکه در عمليات تمريني شهرستان مرند، استان هاي آذربايجان شرقي و غربي معين اصلي و اردبيل و زنجان معين کمکي بودند، افزود: منطقه هشت عمليات انتقال گاز هم در اين عمليات حضور داشت.
وي گفت: کلانشهر تبريز به عنوان معين اصلي داخل استاني و جلفا و شبستر معين کمکي داخل استاني اين تمرين عملياتي بودند.
ديني با اعلام اينکه تمرين عملياتي مقابله با افت فشار گاز در شهرستان مرند در 14 مرحله اجرا شد، اظهار کرد: طراحي سناريو به شکلي بود که مرند به عنوان شهر حادثه ديده در عمليات حضور مستقيم نداشت.
وي افزايش همکاري ادارات، آشنايي مردم با شرايط بحراني و شناخت نقاط قوت و ضعف نيروهاي عملياتي را از اهداف اين تمرين برشمرد و گفت: با توجه به اينکه 94 درصد مردم استان از گاز طبيعي استفاده مي کنند، ضرورت آمادگي نيروها و همراهي مردم و نهادهاي مسوول در مقابله با حوادث بيشتر احساس مي شود.
ديني با اشاره به وجود 90 مرکز امداد گاز در استان گفت: مردم از طريق تماس با شماره تلفن 194 مي توانند از خدمات اين مراکز درصورت وقوع حادثه مرتبط با گاز کمک بگيرند.
وي با بيان اينکه شبکه هاي گاز از چند منظر پايش مي شوند، افزود: در کنار کنترل آن لاين، نشت يابي سالانه داريم.
مدير عامل شرکت گاز استان با بيان اينکه اولويت توزيع گاز در صورت افت فشار با مصارف خانگي است ، گفت: 100 درصد جمعيت شهري و 80 درصد جمعيت روستايي در يکهزار و 207 روستاي استان تحت پوشش شبکه گاز طبيعي هستند.
تقي کرمي فرماندارشهرستان مرند هم با قدرداني از همدلي و همکاري دستگاه ها در اجراي تمرين عملياتي مقابله با افت فشارگاز در اين شهرستان، اجراي اين تمرين را در جهت خود ارزيابي دستگاه هاي درگير در مديريت بحران مفيد دانست.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: