احرارنيوز:معاون پژوهشي و فناوري پارک علم و فناوري آذربايجان شرقي گفت: از تعداد يک هزار شرکت دانش بنيان ثبت شده در کشور تنها 37 شرکت در استان هاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي و اردبيل فعال هستند.
به گزارش احرارنيوز به نقل از ايسنا، عبدالرضا مير محسني در گفتگويي اظهار کرد: از تعداد 37 شرکت دانش بنيان 9 مورد توليدي و بقيه شرکت هاي نوپا هستند و متاسفانه به علت اطلاع رساني ضغيف، استقبال براي ثبت شرکت هاي دانش بنيان در استان هاي شمال غرب کشور بسيار اندک است.
وي با اشاره به حوزه هاي فعاليت اين شرکت ها ادامه داد: فعاليت هاي مربوط در خصوص مواد، سراميک ، پليمر، صنايع دارويي، برق و الکترونيک از جمله شاخص ترين فعاليت هاي شرکت هاي دانش بنيان در استان هاي شمالغرب کشور است.
مير محسني خاطر نشان کرد: تمام شرکت هايي که ايجاد ارزش افزوده بالايي دارند و در ليست زمينه هاي مشخص شرکت هاي دانش بنيان قرار مي گيرند مي توانند با مراجعه به سايت دانش بنيان نسبت به ثبت نام اقدام کنند
معاون پژوهشي و فناوري پارک علم و فناوري استان ادامه داد: پرونده پس از تکميل در سايت دانش بنيان به کارگزار استاني فرستاده مي شود که در حال حاضر پارک علم و فناوري آذربايجان شرقي مسئوليت رسيدگي به پرونده هاي رسيده از استان هاي آذربايجان غربي و اردبيل را نيز برعهده دارد وپس از برسي هاي ميداني، بازديد عملي و بررسي محصولات امتياز دانش بنيان به شرکت هاي واجد شرايط داده مي شود.
مير محسني اظهار کرد: ضروري است تمام فعالان اين عرصه توجه داشته باشند که دانش بنيان بودن يک عنوان ثبتي نيست بلکه يک درجه است و اين درجه قابل احراز مي باشد و زماني که شرکت مورد نظر شرايط دانش بنيان بودن را نداشته باشد اين درجه از آن شرکت گرفته خواهد شد.
وي ادامه داد: طبق قانون تنها مکانيزم اعطاي دانش بنيان بودن از طريق معاونت فناوري است و هيچ مرجع ديگري حق اعطاي اين درجه را ندارد.
معاون پژوهشي و فناوري پارک علم و فناوري استان با اشاره به اعطاي خدماتي قانوني به شرکت هاي دانش بنيان گفت: معافيت مالياتي به مدت 15 سال، معافيت از عوارض گمرکي به مدت 15 سال، اولويت فروش محصولات به سازمان هاي دولتي ، پوشش بيمه اي، ظريب امتياز حداقل 120 در مناقصات از جمله مزاياي قانوني براي شرکت هاي دانش بنيان است.
مير محسني با اشاره به ظرفيت هاي قانوني و حمايت هاي استاني از شرکت هاي دانش بنيان گفت: هر يک از سازمان ها پکيج هاي خاص حمايتي را براي شرکت هاي دانش بنيان تنظيم کرده اند که از آن جمله مي توان به پکيج هاي مختلف وزارت صنايع و شرکت شهرک هاي صنعتي اشاره کرد همچنين امتيازات مالي ويژه اي از سوي دولت و از طريق صندوق پژوهش و نوآوري به اين شرکت ها اختصاص مي يابد.
وي از برگزاري 9 مورد کارگاه آموزشي تخصصي در خصوص شرکت هاي دانش بنيان در استان خبر داد و گفت: اميدواريم اصحاب رسانه و مطبوعات در شناساندن اين شرکت ها به مردم بيش از اين به کمک پارک علم و فناوري استان بيايند.