سکوهاي ورزشگاه پير شهر تبريز را سکوت فراگرفته است حتي در بهترين شرايط نيز احرارنيوز:بيش از چند هزار نفر را در خود نميبيند و اينکه چه آيندهاي در انتظار اين ورزشگاه است مشخص نيست، اما بخش بزرگي از خاطرات فوتبال تبريز در مستطيل سبز باغشمال رقم خورده است.
به گزارش احرارنيوز به نقل از فارس، ورزشگاه تختي تبريز پيش از ساخت ورزشگاه يادگار امام، استاديوم اصلي شهر تبريز به شمار ميرفت.
اين ورزشگاه امروز در مرکزيترين نقطه تبريز قرار دارد، اما زمان افتتاح در حاشيه شهر قرار دارد. حکايتي که شايد بعد از دو سه دهه ديگر با گسترش شهر تبريز براي ورزشگاه يادگار امام هم تکرار شود.
فوتبال دوستان تبريزي هنوز به خاطر دارند زمان برگزاري مسابقات فوتبال خيابان باغشمال از هر دو سمت با دربهاي بزرگي مسدود شده و امکان تردد از اين خيابان براي خودروها ميسر نميشد.
آخرين بازي که در اين ورزشگاه مملو از تماشاگر برگزار شد بين تيمهاي شهرداري تبريز و شاهين بوشهر در سال 88 بود که در اين بازي بيش از 15 هزار تماشاگر در ورزشگاه تختي حضور يافته بودند.
با افتتاح ورزشگاه يادگار امام بازيهاي ليگ برتر و دسته يک به اين ورزشگاه انتقال يافت. البته در اين سالها ورزشگاه تختي ميزبان بازيهاي تيمها ليگ دسته دو بوده و حتي در مقطعي بازيهاي ماشينسازي در ليگ دسته اول نيز در اين ورزشگاه برگزار شد.
حالا سکوهاي ورزشگاه پير شهر تبريز را سکوت فرا گرفته است. حتي در بهترين شرايط نيز بيش از چند هزار نفر را در خود نميبيند.
اينکه چه آيندهاي در انتظار اين ورزشگاه است مشخص نيست، اما بخش بزرگي از خاطرات فوتبال تبريز در مستطيل سبز باغشمال رقم خورده است.
تاريخچه ورزشگاه تختي
ورزشگاه تختي قبلاً محل اسکان سربازان روسي بود و تقريباً منطقهاي خارج از شهر محسوب ميشد. در سال 1327 مسابقات قهرماني کشور در چند رشته مانند فوتبال، بسکتبال و واليبال به صورت متمرکز در ورزشگاه باغشمال تبريز برگزار شد، زمين فوتبال اين ورزشگاه در روز افتتاح خاکي بوده و هنوز سکويي براي تماشاگران ساخته نشده و براي مهمانان از صندليهاي متحرک استفاده ميشد و تماشاگران نيز به صورت ايستاده در اطراف زمين اين مسابقات را تماشا ميکردند.
در سال 1335 چمن ورزشگاه باغشمال در بازي دوستانه منتخب تبريز و تيمي از آدنا ترکيه افتتاح شد، در دهه 30 و 40 اين زمين چند نوبت ميزبان مسابقات قهرماني فوتبال ايران بود، همين عاملي شد تا تربيت بدني به مرور زمان اين ورزشگاه را به سکويهاي فلزي و چوبي مجهز کند. افزايش سکوها به صورت نامرتب و طي چند سال صورت گرفت و در نتيجه سکوهاي ورزشگاه باغشمال بدون تقارن هندسي و به صورت نامرتب ساخته شده بودند.
در سال 1354 ميزباني مسابقات قهرماني جوانان فوتبال به تبريز رسيد و تربيتبدني با انتقال سکوهاي فلزي به زمينهاي فرودگاه، سکوهاي فعلي باغشمال را به شکل آبرومندي آماده بهرهبرداري کرد و ظرفيت اين ورزشگاه به 25 هزار نفر افزايش يافت.
در دهه 50 ورزشگاه باغشمال ميزبان بازيهاي تيمهاي ماشينسازي و تراکتورسازي در جام تخت جمشيد بود.
با وقوع انقلاب اسلامي و آغاز جنگ تحميلي مسابقات کشوري تعطيل شده و تنها مسابقات فوتبال تبريز در باغشمال برگزار ميشود. باغشمال که بعد از انقلاب اسلامي به ورزشگاه تختي تغيير نام داد در اين سالها بارها ميزبان مراسم بدرقه رزمندگان اسلام براي حضور در جبههها بود.
در دهه 60 مسابقات ليگ قدس که تيمهاي منتخب استاني با هم رقابت ميکردند آغاز شد و در شش دوره برگزاري اين رقابتها ورزشگاه تختي تبريز، به واسطه مدعي بودن تيم منتخب آذربايجانشرقي در بازيهاي خانگي مملو از تماشاگر بوده و ميانگين تماشاگران اين تيم براي بازيهاي خانگي 20 هزار نفر بود اما در بازي مقابل تيمهاي اصفهان، تهران و گيلان اين ورزشگاه گاهاً پذيراي بيش از ظرفيت خود بود.
بدون شک بسياري از هواداران قديمي فوتبال بازي دوستانه منتخب تبريز با تيم لوکوموتيو لايپزيک آلمان شرقي را فراموش نخواهند کرد، بازي که حتي دور پيست و سقف ورزشگاه نيز پر از تماشاگر شده بود و بسياري نيز نتوانسته بودند به ورزشگاه راه يابند. تعداد تماشاگران آن روز 40 هزار نفر تخمين زده شد که براي فوتبال ايران در سال 64، يک رکورد محسوب ميشد.
فرهاد صداقت کمک داور آن مسابقه ميگويد: تماشاگران حتي وارد پيست مسابقه شد و تا کنار زمين و تا لبه خط نشسته بودند و حرکت کمک داوران اين مسابقه به سختي صورت ميگرفت.
در دهه 70 باغشمال ميزبان تيمهاي تراکتورسازي، ماشينسازي و شهرداري در ليگ آزادگان بود، پرتماشاگرترين بازي دهه 70 در ورزشگاه تختي تبريز را ميتوان بازي تراکتورسازي تبريز با پاس تهران در سال 71 در مرحله نيمه نهايي ليگ آزادگان ذکر کرد که 30 هزار تماشاگر در اين ورزشگاه حضور يافته بودند. اين بازي که به صورت مستقيم از راديو تبريز پخش ميشد حتي عدهاي از تماشاگران زير خودرو واحد سيار راديو که در پيست قرار داشت، رفته و از آن جا بازي را گوش کردند.
حالا برگزاري مسابقه فوتبال با بيش از 5 هزار نفر در ورزشگاه تختي ممنوع است. علت اعتراض همسايگان و سنگين شدن ترافيک مرکزي شهر عنوان شده است، اما اين ممنوعيت شامل ميتنيگهاي سياسي نشده و از اين ورزشگاه استفاده سياسي ميشود.
*****************
گزارش: فرهاد فرهادپور