1393/9/26 - 08 : 23
کد خبر: 1600
فوق تخصص جراحي قلب:
بيماري هاي عروق کرونر شايعترين جراحي قلب بزرگسالان است
احرارنيوز: فوق تخصص جراحي قلب و عروق گفت: شايع ترين جراحي در قلب بزرگسالان در جهان و کشور ما مربوط به بيماري هاي عروق کرونر است.
، به گزارش احرارنيوز به نقل از ايرنا، دکتر رضايت پرويزي افزود: از علايم شايع و مهم اين بيماري احساس درد در قفسه سينه است.
وي گفت: عوامل غير معمولي همچون دندان درد، درد فک پايين، درد پشت، مشکل در کيسه صفري و معده که در بررسي هاي پزشک متخصص سالم تشخيص داده شده اند، مي توانند ار نشانه هاي دردهاي قلبي باشند.
پرويزي با بيان اينکه متاسفانه سن شيوع بيماري در ايران 15 سال جوان تر از کشورهاي توسعه يافته است، اظهار کرد: افراد بالاي 35 سال نسبت به درد سينه بايد حساس باشند و در صورت ادامه اين درد حتما به پزشک متخصص قلب مراجعه کنند.
وي گفت: اين درد در فعاليت هايي همچون کوهنوردي، پله روي و انجام ورزش هاي سنگين بيشتر احساس مي شود.
اين فوق تخصص جراحي قلب و عروق افزود: اگر شدت گرفتگي رگ ها شديد باشد، فرد در فعاليت هاي عادي، پس از خوردن غذا و همچنين بدون انجام فعاليت در حالت نشسته نيز با درد سينه مواجه خواهد شد.
وي گفت: در مواجه با اين بيماري فرد بايد به پزشک متخصص قلب مراجعه کند تا معاينات اوليه همچون انجام نوار قلبي و آزمايشات خون صورت گيرد و در موارد غير حاد تست ورزشي بر روي بيمار صورت مي گيرد.
پرويزي اضافه کرد: در بيماراني که نمي توانند تست ورزشي انجام دهند، اسکن قلب انجام مي شود و در بيماراني که شدت گرفتگي زياد است، سي تي آنژيوگرافي قلب و يا آنژيوگرافي رگ هاي قلب انجام مي شود.
وي گفت: در آنژيوگرافي قلب از طريق سرخرگ دست يا پاي بيماري سيمي به داخل بدن بيمار وارد مي شود تا ماده حاجب (رنگي) بر داخل رگ هاي قلبي تزريق شود که اين عمل شدت و محل تنگي رگ هاي قلبي را نشان مي دهد.
اين جراح قلب افزود: پس از انجام اين عمل پزشک تصميم مي گيرد که بيمار جراحي شود و يا از طريق جاي گذاري بالون در رگ گرفته شده آن را باز کند.
وي ادامه داد: در مواردي که تعداد رگ هاي گرفته شده زياد بوده و يا فرد دچار مشکل در دريچه قلبي خود باشد بر روي بيمار عمل جراحي قلب صورت مي گيرد.
پرويزي گفت: در مواردي که رگ هاي فرد قابل بالون نبوده و عمل جراحي براي فرد خطرناک باشد، سعي مي شود از طريق دارو درماني بيماري تحت کنترل قرار گيرد.
وي اظهار کرد: تغذيه نادرست يکي از عوامل مهم بيماري هاي قلبي است که بايد در اين خصوص فرهنگ سازي و اطلاع رساني مناسب در کشور صورت گيرد.
اين فوق تخصص جراحي قلب و عروق بر تغيير شيوه زندگي مردم تاکيد کرد و افزود: ضروري است افراد پنج روز در هفته از وقت خود را به انجام فعاليت هاي ورزشي مناسب اختصاص دهند.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: