1392/9/21 - 09 : 28
کد خبر: 1152
مديرکل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي:
450 هزار هکتار از مساحت درياچه اروميه به شوره زار و کوير تبديل شده است
مديرکل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي گفت: هم اکنون بيش از 450 هزار هکتار از مساحت درياچه اروميه خشک و به کوير و شوره زار تبديل شده است .

به گزارش احرار، حسن عباس نژاد اظهار داشت: هم اينک حدود 16 تا 20 درصد از مساحت آبي و شش درصد از حجم آب درياچه اروميه باقي مانده است.

وي با بحراني توصيف کردن اين شرايط براي درياچه اروميه به عنوان بزرگترين آبگير شمالغرب کشور افزود: متاسفانه تداوم اين شرايط مشکلات عديده اي را براي حوزه شمال اين درياچه در سال آينده بوجود خواهد آورد .

عباس نژاد کوير شدن درياچه اروميه را از مخاطرات مهم زيست محيطي دانست و اضافه کرد : پديده کويرزايي ، موجب بلند شدن ريزگردهاي نمکي و حرکت شن هاي روان در کف اين درياچه شده است که مي تواند به يکي از بزرگترين کانون هاي حرکت شن هاي روان در سطح منطقه تبديل شود .

وي گفت : مجموعه پديده هايي که از خشک شدن درياچه اروميه حاصل مي شود ، به تغيير اقليم و آب و هواي منطقه منجر خواهد شد که بحران هاي زيست محيطي خطرناکي را به دنبال خواهد آورد.

وي افزود : تغيير اقليم مي تواند موجب تاثيرات منفي در جوامع محلي حاشيه اين درياچه بويژه در حوزه کشاورزي و شهرنشيني و بحث مهاجرت شود .

عباس نژاد يادآور شد: خوشبختانه در چند ماه اخير و با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد اتفاقات خوبي براي حل اين بحران صورت گرفته و با هم انديشي و مشارکت کارشناسان و صاحب نظران داخلي و خارجي و اساتيد دانشگاه ها در اين حوزه 43 طرح براي برون رفت درياچه اروميه از اين وضعيت پيشنهاد شده است .

وي گفت: اين طرح ها بر اساس اولويت بندي هاي مختلف دسته بندي شده و از بين آنها 19 طرح به عنوان طرح هاي زودبازده براي برون رفت از اين شرايط شناسايي شده و براي اجراي به دستگاه هاي ذيربط اعلام شده است .

مديرکل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي افزود: خوشبختانه اعتبارات لازم براي اجراي اين طرح هاي نيز مشخص و بتدريج در حال تخصيص است .

وي با بيان اينکه گام نخست و اساسي براي بهبود وضعيت درياچه اروميه برداشته شده است افزود: يکي از مهمترين اقدامات انجام شده در همين راستا ، جلب مشارکت هاي مردمي ، تشکل ها و جوامع محلي حوزه درياچه اروميه است که با مشارکت آنها تالاب هاي اقماري اين درياچه احيا و آبگيري شده است.

عباس نزاد در گفتگو با ايرنا ياد آور شد : آبگيري تالاب ها مي تواند کمک موثري در تزريق آب به سفره هاي زيرزميني درياچه اروميه داشته باشد .

عباس نژاد يادآور شد: براي همين منظور با مشارکت يک موسسه مطالعاتي ژاپني نيز با هماهنگي معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست اقداماتي آغاز شده که يکي از بحث هاي مهم آن آشنا ساختن دولتمردان و مسوولان محلي با روش هاي مديريت آب در بخش کشاورزي است.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام: 
پست الکترونیک:
نظر : 
سوال امنیتی : 
? 3 + 6

  آخرین اخبار
رستگاري در دقيقه 90 /صدرنشيني موقت
337 کيلوگرم مواد مخدر در آذربايجان شرقي کشف و ضبط شد
.تردد در محورهاي اصلي و فرعي آذربايجان شرقي برقرار است
سونگون در مسير توسعه؛ تحقق رکوردهاي توليد و پيشرفت پروژه‌هاي عظيم
افتتاح 205 طرح صنعتي با سرمايه‌گذاري 14 هزار ميليارد تومان در آذربايجان شرقي
تمامي جاده هاي استان برفي هستند
53کيلومتر آزادراه در آذربايجان شرقي تا پايان سال جاري به بهره‌برداري مي‌رسد
توليد 800هزار تن گندم در آذربايجان شرقي طي سالجاري
ضرب و شتم مدير يکي از مدارس سلماس توسط دانش آموز
واژگوني پرايد در محور مرند - جلفا سه فوتي برجا گذاشت
  پربازدیدترین اخبار
توليد 800هزار تن گندم در آذربايجان شرقي طي سالجاري
ضرب و شتم مدير يکي از مدارس سلماس توسط دانش آموز
53کيلومتر آزادراه در آذربايجان شرقي تا پايان سال جاري به بهره‌برداري مي‌رسد
افتتاح 205 طرح صنعتي با سرمايه‌گذاري 14 هزار ميليارد تومان در آذربايجان شرقي
تمامي جاده هاي استان برفي هستند
سونگون در مسير توسعه؛ تحقق رکوردهاي توليد و پيشرفت پروژه‌هاي عظيم
رستگاري در دقيقه 90 /صدرنشيني موقت
.
337 کيلوگرم مواد مخدر در آذربايجان شرقي کشف و ضبط شد
.تردد در محورهاي اصلي و فرعي آذربايجان شرقي برقرار است
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.