1394/11/01 - 7 : 49
کد خبر: 10476
ظريف: عربستان توهم خارج کردن ايران از معادلات منطقه را دارد/آمريکايي‌‌ها به تحريم معتاد شده‌اند
احرار خبر: وزير خارجه ايران در مصاحبه‌اي با شبکه خبري سي‌ان‌ان تصريح کرد عربستان سعودي از کاهش تنش با ايران هراس دارد.

به گزارش احرار خبر، محمد جواد ظريف، وزير خارجه ايران در مصاحبه‌اي با شبکه خبري سي‌ان‌ان گفت عربستان از کاهش تنش با ايران هراس دارد. 

آقاي ظريف که با «کريستين امان‌پور»، خبرنگار «سي‌ان‌ان» گفت‌وگو مي‌کرد گفت: «ما قصد درگيري با عربستان نداريم.»

رئيس دستگاه ديپلماسي ايران گفت: «متأسفانه واقعيت اين است که بي‌ثباتي در منطقه ما از هراسي در عربستان سعودي نشأت مي‌گيرد که فکر مي‌کند بعد از سقوط صدام و بعد از بهار عربي، در منطقه عدم موازنه وجود دارد.»

وي افزود: «ما معتقديم ايران و عربستان سعودي مي‌توانند دو بازيگر مهم باشند که مي‌توانند در منطقه با هم سازش کنند و يکديگر را تکميل کنند.»

وزير خارجه ايران با بيان اينکه «عربستان قدرت بزرگي در منطقه است» خاطرنشان کرد تهران، مايل به کنار زدن عربستان از منطقه نيست. 

آقاي ظريف در ادامه با اشاره به اتحاد عربستان سعودي با کشورهاي غربي و به ويژه آمريکا گفت که رياض تصور مي‌کند با توکل به اين اتحاد مي‌تواند ايران را از معادلات منطقه خارج کند. 

او گفت: «متأسفانه، سعودي‌ها اين توهم را دارند که با حمايت متحدان غربي‌شان مي‌توانند ايران را از معادلات منطقه حذف کنند.»

رئيس دستگاه ديپلماسي ايران در ادامه به سوءاستفاده عربستان از همين اتحاد براي صدور افراط‌گرايي اشاره کرد.

وزير خارجه ايران گفت اتحاد عربستان با کشورهاي غربي و و همچنين تنش‌هاي اين کشورها با ايران، «گرد و غباري» ايجاد کرد که به عربستان سعودي براي «صدور اين ايدئولوژي افراطي وهابي» کمک کرد.

آقاي ظريف، بار ديگر ايده‌اي که در روزنامه نيويورک‌تايمز مطرح کرده بود را تکرار کرد و گفت از ميان 19 نفري که در روز 11 سپتامبر 2001 اقدام به هواپيماربايي کردند، 15 نفر تبعه عربستان بوده‌اند.

در 11 سپتامبر سال 2001، دو هواپيماي مسافربري بوئينگ به ساختمان برج‌هاي دو قلو در مرکز تجارت جهاني برخورد کرد. يک شي پرنده که ادعا مي‌شود هواپيماي بوئينگ بوده به ساختمان پنتاگون برخورد کرد و يک هواپيما هم در منطقه شانکسويل سقوط کرد.   

روايت‌هاي رسمي دولت آمريکا از ابعاد مختلف حوادث اين روز، از جمله فروپاشي برج‌هاي ساخته شده از سازه‌هاي مستحکم فولادي با سرعت سقوط آزاد، با انتقادات شديدي در ميان دانشمندان علوم دقيق از فيزيک هسته‌اي گرفته تا مهندسي سازه رو به رو شده است. 

آقاي ظريف در بخش ديگري از مصاحبه روز چهارشنبه با شبکه خبري سي‌ان‌ان گفت: «ما هميشه در جامعه ملل قرار داشته‌ايم. اکنون متحدان آنها (عربستان) فهميده‌اند که ايران شريکي جدي است.»

 توافق ايران و آمريکا براي مبادله زندانيان دو کشور موضوع ديگري بوده که «کريستين امان‌پور» در گفت‌وگو با وزير خارجه ايران مورد بررسي قرار داده است. 

وزير خارجه ايران گفت از اينکه زندانيان آمريکايي به خانواده‌هايشان پيوسته‌اند خوشجال است: «براي همه خانواده‌هاي آنها خوشحالم. براي خانواده جيسون، خانواده امير حکمتي، آقاي عابديني و ديگر که اکنون عزيزانشان را در کنارشان مي‌بينند، خوشحال هستم.»

رئيس دستگاه ديپلماسي ايران، علي‌رغم اين اشاره کرد که دليل زنداني بودن آنها در ايران، ارتکاب اعمال غيرقانوني بوده است. 

شبکه خبري «سي‌ان‌ان» مي‌نويسد مبادله زندانيان و تواق هسته‌اي هيچ يک نشان نمي‌دهند که ايران و آمريکا ناگهان با هم متحد شده‌اند. به نوشته اين رسانه، « آمريکا هم‌زمان با رفع تحريم‌ها عليه برنامه هسته‌اي ايران، تحريم‌هاي تازه‌اي عليه نهادها و افراد مرتبط با برنامه موشکي اين کشور که واشنگتن آنها را تهديدي مهم براي امنيت منطقه و جهان مي‌داند، وضع کرد.»

محمد جواد ظريف در اين باره گفت: «فکر مي‌کنم اين تحريم نه زيربناي قانوني داشت و نه ريشه در واقعيت و لازم نبود.»

وزير خارجه ايران، در ادامه بار ديگر آنچه در مصاحبه روز چهارشنبه با آسوشيتدپرس گفته بود را تکرار و واشنگتن را به خاطر داشتن اعتياد به تحريم سرزنش کرد.

او گفت: «چقدر آمريکا درباره موشک وسواس دارد!»

ظريف اضافه کرد: «من اسم اين را نوعي اعتياد مي‌گذارم-- اعتيادي که عده‌اي در آمريکا براي تحريم و فشار دارند.»

وزير خارجه ايران، در توضيح بيشتر گفت: «درست مانند آدم‌هايي که سيگار مي‌کشند، آنها مي‌دانند که (تحريم‌) اثربخش نيست، اما اعتياد مانع از آن مي‌شود که از اين کار دست بردارند.»

ظريف در پايان پيشنهاد کرد: «بنابراين، من فکر مي‌کنم بهترين کار براي آمريکا اين است که يک بار براي هميشه اين را براي خودش مشخص کند که تحريم‌ها، اثر ندارند. و اينکه با ايران، اين مذاکره، گفت‌‌وگو و احترام است که هميشه موثر است.»

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام: 
پست الکترونیک:
نظر : 
سوال امنیتی : 
? 5 + 7

  آخرین اخبار
دستگيري عامل تيراندازي و کشف يک جسد در تبريز
پاسخ مديرعامل سازمان تامين اجتماعي به شموليت خبرنگاري در مشاغل سخت
پزشکي در پهلوي؛ ظاهر مدرن، واقعيت فاجعه
سفيدنمايي از دوران سياه پهلوي
جنجال اسکوچيچ و شجاع؛ گل‌محمدي سرمربي جديد تراکتور مي‌شود؟
هر 5 دقيقه، ابتلاي يک ايراني به سرطان؛ چه کسي پاسخگوست؟
افسانه خودکارِ هويدا؛ دروغِ کوچک، فريبِ بزرگ
سهم يک ميليوني تاکسي ها در سفرهاي درون شهري تبريز
وقتي شکار، امتياز بود نه جرم؛ روايت يک تخريب سازمان‌يافته در دوره پهلوي»
تداوم فعاليت سامانه بارشي در آذربايجان شرقي / بارش برف در اهر و کليبر
  پربازدیدترین اخبار
افسانه خودکارِ هويدا؛ دروغِ کوچک، فريبِ بزرگ
وقتي شکار، امتياز بود نه جرم؛ روايت يک تخريب سازمان‌يافته در دوره پهلوي»
هر 5 دقيقه، ابتلاي يک ايراني به سرطان؛ چه کسي پاسخگوست؟
پشت‌پرده ابتذال پهلوي
دستگيري عامل تيراندازي و کشف يک جسد در تبريز
پاسخ مديرعامل سازمان تامين اجتماعي به شموليت خبرنگاري در مشاغل سخت
پزشکي در پهلوي؛ ظاهر مدرن، واقعيت فاجعه
سفيدنمايي از دوران سياه پهلوي
سهم يک ميليوني تاکسي ها در سفرهاي درون شهري تبريز
جنجال اسکوچيچ و شجاع؛ گل‌محمدي سرمربي جديد تراکتور مي‌شود؟
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.