1394/08/12 - 13 : 39
کد خبر: 7379
رييس مرکز تحقيقات نجوم و اختر فيزيک مراغه:
يک جرم فضايي به قطر يک تا دو متر با زمين برخورد مي کند
احرار خبر: رييس مرکز تحقيقات نجوم و اختر فيزيک مراغه با بيان اينکه يک جرم فضايي به قطر يک تا دو متر در 22 آبان ماه جاري با زمين برخورد مي کند، گفت: اين جرم به عنوان زباله فضايي خطري براي زمين و ساکنان ايجاد نمي کند.

به گزارش احرار خبر، حسين عبادي افزود: بنا به رصدهاي رصدخانه آريزوناي امريکا در هفته گذشته، اين زباله فضايي براي اولين بار رصد شده و احتمال مي رود يک جرم به قطر يک تا دو متر بوده که منشاء آن تا کنون ناشناخته است.

وي اظهار کرد: در اولين روز مشاهده، فاصله اين جرم با زمين در حدود دو برابري فاصله زمين تا ماه (770 هزار کيلومتر ) بوده که هم اکنون اين مساافت به 384 هزار کيلومتر (فاصله زمين تا ماه) رسيده است.
رييس مرکز نجوم و اختر فيزيک مراغه يادآور شد: پيش بيني مي شود اين جرم در 22 آبان مصادف با 13 نوامبر که احتمالا قطعه اي از راکت، آپولوها و ديگر مصنوعاتي است که انسان به فضا فرستاده در حدود 65 کيلومتري ساحل جنوبي سريلانکا در اقيانونس هند به داخل دريا سقوط کند.
عبادي، با بيان اينکه بعد از رصدخانه آريزونا، محققان آژانس فضايي اروپا نيز اين جسم ناشناخته را رصد کرده اند، ادامه داد: احتمال دارد اين جسم ناشناخته وقتي با اتمسفر زمين برخورد کند، محو شود.
وي، تعيين زمان دقيق برخورد جسم هاي خارج از جو با زمين را مهمترين علت رصد جرم هاي فضايي عنوان کرد و گفت: دانشمندان اختر فيزيک اين گونه اجسام را با هدف ايجاد آمادگي، مقابله با برخورد اجرام آسماني در حال حرکت به سوي زمين و تعيين محل دقيق برخورد آن ها، رصد مي کنند.
زباله فضايي اشيايي است که توسط انسان ها به وجود آمده و بنا به دلايل مختلف از جمله از دست دادن کارايي در فضا رها مي و در مدار زمين گردش مي کنند.
برآورد مي شود که تعداد اين اشياء ده ها ميليون قطعه باشد و با توجه به سرعت حرکت آن ها در فضا، امکان آسيب رساندن به ماهواره ها و سفينه هاي فضايي حتي توسط قطعات به نسبت کوچک وجود دارد.
مرکز نجوم و اختر فيزيک مراغه در ارديبهشت سال 1381 با موافقت شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به عنوان يک مرکز پژوهشي تاسيس شد.
فعاليت هاي پژوهشي اين مرکز از سال 82 آغاز شده که علاوه بر محققان دانشگاه هاي داخل کشور محققاني از موسسات پژوهشي خارجي مانند موسسه پژوهشي ايزميران روسيه، رصدخانه کوت دازور فرانسه، رصد خانه بويراکان ارمنستان و دانشگاه باکو در قالب قراردادهاي پژوهشي با اين مرکز همکاري دارند.
اجراي بيش از 450 طرح پژوهشي توسط محققان در اين مرکز پيشنهاد که نتيجه آن چاپ بيش از 320 مقاله ISI ، ارايه 42 مقاله در کنفرانس هاي علمي بين المللي و ارايه 32 مقاله در همايش هاي علمي ملي است.
اين مرکز از مهرماه سال 1392نيز فعاليت آموزشي خود را با پذيرش چهار دانشجو در دوره کارشناسي ارشد و دکتري رشته فيزيک نجومي آغاز کرده است.
شهرستان مراغه با حدود 250 هزار نفر جمعيت در 147 کيلومتري جنوب تبريز مرکز آذربايجان شرقي واقع است.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 5 + 9

  آخرین اخبار
دستگيري 7 نفر از اراذل و اوباش تبريز
خانواده‌ اي 11 نفره گرفتار در کوه اکوز داغي مهمان هلال‌ احمر شدند
آماده برگزاري انتخابات تمام الکترونيکي هستيم
اولين کتابخانه تخصصي ارتباطات در تبريز راه‌اندازي مي‌شود/ تأکيد شهردار تبريز بر اميدآفريني و طرح مطالبات اساسي توسط روابط عمومي‌ها
؛ بهره برداري از 80درصد پروژه هاي آموزشي کلانشهر تبريز تا پايان سال 1403
شروع بهره‌برداري از پروژه‌هاي ورزشي شهر از هفته آينده ورزشي
رشد 153 درصدي امانت کتاب در استان
جديت ايران و آذربايجان براي ساخت پايانه کلاله - آغبند
افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جديد سهند
رتبه سوم تبريز از لحاظ نوسازي بافت فرسوده در سطح کشور
  پربازدیدترین اخبار
جشن روز کارگر با حضور پاکبانان شهرداري برگزلر مي شود
نشست شهرداران شهرهاي جاده ابريشم فردا برگزار مي‌شود
نخستين موزه برق و روشنايي تبريز راه‌اندازي مي‌شود
تساوي تراکتور و استقلال در ايستگاه بيست و پنجم
اولين کتابخانه تخصصي ارتباطات در تبريز راه‌اندازي مي‌شود/ تأکيد شهردار تبريز بر اميدآفريني و طرح مطالبات اساسي توسط روابط عمومي‌ها
؛ بهره برداري از 80درصد پروژه هاي آموزشي کلانشهر تبريز تا پايان سال 1403
آماده برگزاري انتخابات تمام الکترونيکي هستيم
خانواده‌ اي 11 نفره گرفتار در کوه اکوز داغي مهمان هلال‌ احمر شدند
تشکيل کميته ويژه براي اجراي پروژه استراتژيک جاده جلفا- کلاله
دستگيري 7 نفر از اراذل و اوباش تبريز
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.