1391/12/2 - 11 : 26
کد خبر: 244
نان؛ مهمترين سوغات و جاذبه فرهنگي شهرستان اسکو
مهارت پخت نان سنتي اسکو ثبت ملي شد
مديرکل ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان شرقي از ثبت «مهارت پخت نان اسکو» در فهرست ميراث ناملموس آثار ملي کشور خبر داد و گفت: نان اسکو مرغوب‌ترين نان سنتي موجود در کشور است که در شهرستان اسکو توليد و پخت مي‌شود.

 

به گزارش احرارنيوز تراب محمدي صبح اظهار کرد: پخت اين نان از زمان‌هاي قديم در شهرستان اسکو رايج بوده و اغلب از آرد گندم و جو مرغوب منطقه تهيه و توليد مي‌شود.
 
وي با بيان اينکه بسياري از مردم، اسکو را با نانش مي‌شناسند، اظهار داشت: يکي از سوغات و جاذبه‌هاي فرهنگي شهرستان اسکو همين نان سنتي است که ثبت ملي آن تاثير به سزايي در تکميل شناسنامه فرهنگي اين شهرستان خواهد داشت.
 
محمدي خاطرنشان کرد: با وجود تغييرات روز افزون و صنعتي شدن توليد نان، تهيه نان سنتي اسکو همچنان با شيوه سنتي و بومي صورت مي‌گيرد که به آن انحصار ويژه‌اي بخشيده است.
 
اين مقام مسئول، برخورداري از کيفيت مطلوب را دليل علاقه مردم ساير مناطق استان و کشور به مصرف نان اسکو دانست و گفت: در حال حاضر اين نان زينت بخش سفره بسياري از مردم اين استان شده و در سبد غذايي آنها قرار گرفته است.
 
محمدي با اشاره به اينکه تقاضاي بالا موجب رواج توليد و پخت اين نان در اکثر شهرها و روستاهاي تابعه شهرستان اسکو شده است، افزود: نان اسکو در اغلب شهرهاي بزرگ با نام تجاري اسکو عرضه شده و اقتصاد بسياري از خانواده هاي اين شهرستان را بهبود بخشيده است.
 
وي با تاکيد بر اينکه بخش زيادي از نيروي انساني و نيروي کار اسکو در توليد نان سنتي نقش آفريني مي‌کنند، تصريح کرد: يکي از مهمترين سوغات اسکو همين نان سنتي است که از اقلام صادراتي اين شهرستان نيز به شمار مي‌رود.
 
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خاطرنشان کرد: نان اسکو علاوه بر مصرف روزانه در بين خانواده‌ها، در آئين‌هاي اجتماعي، جشن، شادي، سوگ و عزا نيز به کار برده مي‌شود.
 
محمدي با اشاره به ارزش‌هاي شاخص اين نان سنتي، يادآور شد: شيوه و مهارت خاص پخت، کارگاهي بودن پخت، کيفيت بالا، اشتهار مطلوب، مقبوليت، ماندگاري، يکدست، يکرنگ و يکنواخت بودن نان سنتي اسکو را محصولي ويژه و مقبول کرده است.
 
يادآور مي شود، تنور نان سنتي اسکو از نوع افقي بوده و کف آن به وسيله آجرهاي مربعي شکل مفرش گرديده است. به دليل نازکي خمير پخت نان اسکو سريع صورت گرفته و نان‌هاي پخته شده به کمک دو چوب باريک از تنور بيرون آورده مي‌شوند. بافت نان لواش اسکو نسبتا يکنواخت و اندازه آن به طول 70 تا 80  سانتي متر و عرض 40 سانتي‌متر مي‌رسد.
 
نان اسکو حالت خشک دارد و به مدت سه ماه و حتي بيشتر قابل نگهداري است که در موقع مصرف با اضافه کردن مقداري آب مي‌توان آن را مرطوب و آماده مصرف کرد. ضايعات اين نوع نان در حد صفر بوده و طعم خوشايندي دارد.. 
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام: 
پست الکترونیک:
نظر : 
سوال امنیتی : 
? 1 + 2

  آخرین اخبار
زنوزي: سرمربي جديد تراکتور خارجي خواهد بود
بناهاي قديمي روايتگر هويت شهرها
آغاز به کار نشست مجمع شهرداران کلانشهرها و مراکز استان‌هاي کشور
يادداشت مسئول بسيج رسانه استان در تجليل از عمليات غرور آفرين سپاه
مجوز احداث دو باب هتل در تبريز صادر شد
جان بخشي دوباره به تعليم و تربيت در روستاي باغ يئري مراغه / دانش آموزان ديگر در مدرسه کانکسي نخواهند بود
آمريکا در حال ميانجيگري بين ايران و اسرائيل
دستگيري سارق زورگير در پوشش مامور
اجراي 31 رشته مسيرگشايي با 20 کيلومتر طول در تبريز
واژگوني مرگبار اتوبوس در گردنه حيران
  پربازدیدترین اخبار
جان بخشي دوباره به تعليم و تربيت در روستاي باغ يئري مراغه / دانش آموزان ديگر در مدرسه کانکسي نخواهند بود
دستگيري سارق زورگير در پوشش مامور
آمريکا در حال ميانجيگري بين ايران و اسرائيل
يادداشت مسئول بسيج رسانه استان در تجليل از عمليات غرور آفرين سپاه
مجوز احداث دو باب هتل در تبريز صادر شد
زنوزي: سرمربي جديد تراکتور خارجي خواهد بود
پيشرفت 55 درصدي سنگفرش محور تاريخي «حيدر تکيه سي»
ورود سامانه بارشي جديد به کشور از روز جمعه تا دوشنبه
بناهاي قديمي روايتگر هويت شهرها
آغاز به کار نشست مجمع شهرداران کلانشهرها و مراکز استان‌هاي کشور
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.