احرار: مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجانشرقي گفت: خطوط تاريخي مجموعه تاريخي حسن پادشاه تبريز با همکاري انجمن خوشنويسان تبريز بررسي ميشود.
احمد حمزه زاده روز چهارشنبه در ديدار با جمعي از اساتيد پيشکسوت انجمن خوشنويسان تبريز، افزود: با توجه به اينکه در مجموعه تاريخي حسن پادشاه خطوط ارزشمند تاريخي متعددي وجود دارد از اين رو و با همکاري اساتيد پيشکسوت انجمن خوشنويسان تبريز اين خطوط تاريخي مورد بررسي قرار خواهند گرفت.
وي با اشاره به اينکه تبريز خواستگاه خط نستعليق است، اظهار داشت: نقش و تأثير بسزاي استاد فقيد ميرعلي تبريزي در ابداع خط نستعليق بر همگان آشکار است که نام اين شهر کهن را بار ديگر به واسطه هنر بيبديل خود در دنيا بر سر زبانها آورده است.
حمزه زاده به جايگاه ويژه انجمن خوشنويسان تبريز در تداوم هنر خوشنويسي کشور اشاره و اضافه کرد: با حضور اساتيد پيشکسوت و مجرب خوشنويسي اين هنر بيبديل دوام يافته و نسل جديد را باتجربه گذشته و خلاقيت امروز براي جاودان سازي اين هنر ارزشمند آماده ميکنند.
مجموعه بزرگ و تاريخي «حسن پادشاه» يا ميدان صاحب الامر تبريز با گستره 160هزار مترمربع جزو آثار نادر به جاي مانده از دوران افتخارآميز «اوزون حسن»، پادشاه قدرتمند سلسله آق قويونلو هاست که عظمت تاريخي آن بسيار فراتر و وسيع تر از ميدان نقش جهان اصفهان بوده و بنا به دلايلي و در اثر حوادثي همچون سيل و زلزله و البته بي تفاوتي هاي تاريخي، اکنون اين مجموعه بزرگ، گوشه هايي از آن عظمت را يدک مي کشد.
اين مجموعه 700ساله که در دوران پويايي خود در حکومت آق قويونلوها 2برابر ميدان نقش جهان اصفهان وسعت داشت، محل اصلي رژه نيروهاي مسلح و اسب سواران لشکر هميشه پيروز اوزون حسن و حکومت آق قويونلوها بود و چنان روايت شده است که در اين ميدان بزرگ 30هزار سرباز رژه مي رفته اند؛ بر اساس اسناد تاريخي، اين ميدان به مدت 400سال، محل و مقر حکومت و فرماندهي امرايي چون جهانشاه، اوزون حسن، شاه ختايي و شاه طهماسب صفوي بوده است.