احرار: رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي با بيان اينکه ذخاير معدني استان8.5 ميليارد تن است، گفت: اين استان در کمربند جهاني مس، طلا و پايه فلز قرار گرفته است و رتبه اول کشور در ذخاير معدني را دارد.
حبيب امين زاده روز سه شنبه در گفت و گو يي اظهار کرد: از مزيت هاي معادن اين استان تنوع مواد معدني است به نحوي که از 57 ماده معدني شناخته شده 31 مورد آن در اين استان وجود دارد.
وي با اشاره به وجود 700 واحد معدني فعال در آذربايجان شرقي, از معادن شاخص استان به معادن مس به تعداد ?? معدن از جمله مي توان معادن مس سونگون، قرنق دره، غرب انجرد، باشماق چشمه کنان و هفت چشمه اشاره کرد.
امين زاده افزود: هشت معدن طلاي اندريان، آستارقان، شرف آباد، سوناجيل، زايليک و هفت معدن آهن، سه معدن نفلين سينيت، موليبدن سيه کمر و معادن بزرگ خاک صنعتي و تراورتن و گچ و آهک از ظرفيت هاي کم نظير معدني آذربايجان شرقي است.
وي از ديگر معادن مهم و قابل ذکر در سطح آذربايجان شرقي به معادن سيليس توته خانه، تراورتن سردارآباد، آهک چله خانه و کائولن زنوز اشاره کرد و گفت: همگي داراي واحد فراوري و صادرات محصولات است.
وي با بيان آخرين اقدامات مربوط به دوران کرونا گفت: ظرفيت سازي ساخت داخل و جايگزيني واردات در زمينه دستگاه هاي توليد ماسک و تجهيزات معدني در حدود 100 ميليون دلار از تازه ترين اقدامات انجام شده در اين استان است.
امين زاده با بيان برخي از ظرفيت هاي قابل توسعه استان آذربايجان شرقي به منظور نقش آفريني بيشتر در زمينه صادرات و افزايش توليد ملي، اظهار کرد: اين استان با وجود 59 شهرک و ناحيه صنعتي در آذربايجان شرقي و پنج شهرک تخصصي غيردولتي در زمينه شيشه، صنايع تبديلي، چرم وکفش، برق و الکترونيک و شهر صنعتي بعثت با مساحت بيش از 2000هکتار به عنوان بزرگترين شهرک صنعتي خاورميانه و وجود تنها شهرک اختصاصي سرمايه گذاري خارجي کشور نقش بي بديلي را در افزايش توليد داخلي، جهش توليد و صادرات ايفا مي کند.
وي با اشاره به يکهزار و 900 طرح صنعتي در دست اجرا با سرمايه گذاري پيش بيني شده حدود 20 هزار ميليارد تومان گفت: در صورت به بهره برداري رسيدن آنها براي43 هزارنفر شغل ايجاد مي شود و ارزش افزوده بخش صنعت و رتبه صنعتي استان نيز افزايش مي يابد.
وي همچنين اعلام کرد: 170 واحد جديد توليدي آذربايجان شرقي با سرمايه گذاري بيش از 1760 ميليارد تومان و اشتغال جديد3300 نفر در9 ماهه سال جهش توليد محقق شده است.
، چهار هزار واحد صنعتي فعال با اشتغال مستقيم 120 هزار نفر در آذربايجان شرقي قرار دارد که از لحاظ تعداد رتبه پنجم و از لحاظ حجم سرمايه گذاري در رتبه هشتم کشور است.