1397/12/28 - 11 : 2
کد خبر: 18622
توصيه‌هاي غذايي براي نوروز/ ميزان استاندارد مصرف ميوه در روز چقدر است؟
عبداللهي گفت: افراد در ميهماني‌هاي نوروزي بايد براي جلوگيري از دريافت زياد کالري نيمي از بشقاب خود را با سالاد و سبزي پر کنند.

زهرا عبداللهي مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت درباره بايد‌ها و نبايد‌هاي تغذيه‌اي در ايام نوروز اظهار کرد: در ايام تعطيل عيد نوروز، در مصرف شيريني و شکلات زياده روي نشود و به منظور پيشگيري از اضافه وزن و چاقي، در ديد و بازديد‌ها به جاي شيريني‌هاي خامه‌اي و شکلاتي، ژله‌اي و مربايي که حاوي مقدار زيادي کالري هستند، از انواع خشک و ساده شيريني ها، در اندازه کوچک استفاده شود. همچنين، به جاي مصرف شيريني و شکلات در ديد و بازديد‌هاي نوروزي، بهتر است از ميوه استفاده شود.

وي ادامه داد: ميوه‌ها علاوه بر ويتامين‌ها و املاح معدني که براي حفظ سلامت بدن لازم اند، حاوي ترکيباتي به نام آنتي اکسيدان هستند که نقش آن‌ها در پيشگيري از بيماري‌هاي غير واگير از جمله ديابت، بيماري‌هاي قلبي عروقي و سرطان‌ها شناخته شده است.

 

ميوه‌هاي ريز و درشت داراي مواد مغذي يکسان هستند

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت بيان کرد: ميوه‌هاي ريز و درشت داراي مواد مغذي يکسان هستند؛ نيازي نيست حتما ميوه‌هاي درشت که معمولا گران‌تر هستند خريداري شود و مردم سعي کنند، براي صرف چاي به جاي قند از کشمش، توت خشک (?-? عدد) و يا خرما (يک عدد نه بيشتر) استفاده کنند.

 

وي گفت: در ميهماني‌هاي نوروزي، در وعده نهار و شام، براي جلوگيري از دريافت زياد کالري که با مصرف غذا‌هاي چرب و سرخ شده وارد بدن مي‌شود، مردم بايد سعي کنند، نيمي از بشقاب خود را با سالاد و سبزي پر کنند. مصرف سالاد و سبزي به دليل داشتن فيبر، جذب چربي‌ها و مواد قندي را کاهش داده و بدين ترتيب از چاقي جلوگيري مي‌کند. نوشيدن نوشابه (حتي انواع کم کالري) و آب ميوه‌هاي صنعتي را که حاوي قند افزوده هستند، به حداقل رسانده و از آب ساده و يا دوغ‌هاي کم نمک و بدون گاز و شربت‌هاي سنتي کم شيرين استفاده کنند.

 

عبداللهي بيان کرد: برخي تصور مي‌کنند چنانچه به جاي وعده شام، ميوه ميل کنند، چاق نمي‌شوند، بايد توجه شود که مصرف زياد ميوه هم موجب اضافه وزن مي‌شود. روزانه حداقل ? عدد ميوه و حداکثر ? عدد ميوه با اندازه متوسط کافي است.

 

وي با بيان اينکه مصرف روزانه حبوبات همراه با غلات علاوه بر تامين پروتئين، ريزمغذي‌هاي مورد نياز بدن را نيز تامين مي‌کند، عنوان کرد: مصرف حبوبات و غلات به صورت روزانه، به علت داشتن فيبر، از اضافه وزن و چاقي نيز پيشگيري مي‌کند.

 

وي ادامه داد: در ايام عيد، غذا به اندازه تهيه شود تا باقيمانده آن در فريزر براي مصارف بعدي نگه داشته نشود و از دورريز غذا خودداري شود.

 

عبداللهي درخصوص سفر‌هاي نوروزي و توجه به نکات تغذيه اي، اظهار کرد: بايد سعي شود، در سفر‌هاي نوروزي، تا حد امکان غذا شخصا آماده شود و از مصرف مواد غذايي در رستوران و غذاخوري‌هاي نامطمئن و يا خريد مواد غذايي از دستفروشان خودداري شود. غذايي که براي بين راه تهيه مي‌شود، نبايد آبکي باشد. غذا‌هاي آبکي مثل انواع خورشت ها، سريع‌تر فاسد مي‌شوند؛ چراکه ميکروب‌ها و باکتري‌ها در فضاي مايع، محيط مناسب تري براي رشد و تکثير دارند.

 

چه غذاهايي براي سفر مناسب هستند؟

وي افزود: غذا‌هاي خشک همراه با سبزي جات تازه که خوب شسته شده اند، غذا‌هاي مناسبي براي سفر محسوب مي‌شوند. در طول سفر از مصرف پنير، سرشير و خامه‌اي که پاستوريزه شده نيست، خودداري شود، زيرا مصرف محصولات لبني پاستوريزه نشده، خطر ابتلا به بيماري تب مالت را به همراه دارد.

 

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، تصريح کرد: مصرف سس مايونز و ساير سس‌هاي چرب از نظر تغذيه‌اي به طور کلي توصيه نمي‌شوند. مخصوصا در طول سفر از مصرف سس مايونز و يا سس‌هاي خامه‌اي جدا خودداري شود؛ مي‌توان با مخلوط ماست، آبليمو، کمي نمک و فلفل و در صورت امکان کمي روغن زيتون يک سس سالم براي سالاد تهيه کرد.

 

وي ادامه داد: غذا‌هايي در رستوران سفارش داده شود که سس، ادويه و چاشني زيادي نداشته باشند. گاهي ممکن است در رستوران‌ها به غذا‌هاي کهنه و مانده مقدار زيادي سس و چاشني اضافه کنند که تغيير رنگ و طعم نامطبوع ناشي از فساد غذا مشخص نشود.

 

ضرورت مصرف ماست و آبليمو با غذاهاي رستوراني

مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه گفت: مردم در رستوران، همراه با غذايي که ميل مي‌کنند، حتما از ماست (کم چرب و پاستوريزه)، ليمو ترش و يا آب ليمو استفاده کنند. با مصرف اين موارد، دستگاه گوارش اسيدي مي‌شود و در نتيجه، از رشد و تکثير ميکروب‌ها در دستگاه گوارش و در نتيجه مسموميت غذايي جلوگيري مي‌شود.

 

دکتر عبداللهي بيان کرد: مصرف انواع دسر‌هاي خامه‌اي در طول سفر توصيه نمي‌شود، چراکه ممکن است با شير و خامه پاستوريزه نشده، تهيه شده باشد و يا اينکه به علت کهنگي، فاسد شده باشد. در مصرف بستني نيز، نوع پاستوريزه شده و کم چرب آن انتخاب شود.

 

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: از خريد و مصرف نوشيدني‌هاي محلي مانند آب زرشک و آب آلبالو و همچنين لواشک، تمبر هندي و آلوچه، درصورتي که بسته بندي نشده و کد بهداشتي و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداري شود. انواع آلودگي‌هاي ميکروبي و انگلي با خوردن اين نوع مواد غذايي غير بهداشتي ممکن است به بدن منتقل شوند.

 

وي تصريح کرد: مردم در سفرها، براي جلوگيري از کم آبي و يبوست، مقادير مناسبي آب (ترجيحا آب معدني) همراه داشته باشند. به همراه داشتن ميوه‌ها و سبزي‌هايي مانند هويج، گوجه فرنگي، خيار و کاهو در طول مسافرت به تامين آب، املاح و ويتامين‌هاي مورد نياز بدن کمک مي‌کند. اما اين مواد بايد قبل از سفر خوب شسته و در ظروف مناسب دربسته نگهداري شوند.

 

عبداللهي گفت: همچنين، از مصرف سالاد به ويژه سالاد‌هايي که در آن‌ها کاهو به کار رفته است و غذا‌هاي دريايي در غذاخوري‌هاي بين راهي خودداري شود. در صورتي که سالاد شخصا تهيه مي‌شود، حتما بايد ضد عفوني و انگل زدايي شود.

 

وي بيان کرد: گوشت، مرغ، ماهي و تخم مرغ بايد فقط از مراکز مجازي که زير نظر سازمان دامپزشکي کشور هستند، تهيه شود. آب و يخ سالم نيز تنها از منابع مطمئن تهيه شود.

 

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت يادآور شد: از مصرف آب‌هاي سطحي، چشمه‌ها و درياچه‌ها خودداري شود. در هنگام خريد مواد غذايي به تاريخ استفاده و نحوه نگهداري آن که بر روي برچسب بسته بندي غذا نوشته شده دقت شود. همچنين، به نشانگر‌هاي رنگي تغذيه‌اي که بر محصولات غذايي درج شده دقت شود. رنگ قرمز نشان دهنده مقدار زياد قند، نمک و يا چربي در محصول است که عامل خطر بروز چاقي، ديابت، چربي خون بالا و فشار خون بالا است.

 

وي بيان کرد: براي حمل گوشت، مرغ و ماهي حتما از يخدان استفاده و دقت شود مواد غذايي خام با پخته تماس نداشته باشند. براي طبخ و مصرف غذا از ظروف تميز استفاده شود. همچنين، توصيه مي‌شود، به جاي استفاده از نوشابه‌هاي گازدار، از نوشيدني‌هاي طبيعي پاستوريزه و کم نمک، چون دوغ کم نمک و بدون گاز استفاده شود

زهرا عبداللهي مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت درباره بايد‌ها و نبايد‌هاي تغذيه‌اي در ايام نوروز اظهار کرد: در ايام تعطيل عيد نوروز، در مصرف شيريني و شکلات زياده روي نشود و به منظور پيشگيري از اضافه وزن و چاقي، در ديد و بازديد‌ها به جاي شيريني‌هاي خامه‌اي و شکلاتي، ژله‌اي و مربايي که حاوي مقدار زيادي کالري هستند، از انواع خشک و ساده شيريني ها، در اندازه کوچک استفاده شود. همچنين، به جاي مصرف شيريني و شکلات در ديد و بازديد‌هاي نوروزي، بهتر است از ميوه استفاده شود.

وي ادامه داد: ميوه‌ها علاوه بر ويتامين‌ها و املاح معدني که براي حفظ سلامت بدن لازم اند، حاوي ترکيباتي به نام آنتي اکسيدان هستند که نقش آن‌ها در پيشگيري از بيماري‌هاي غير واگير از جمله ديابت، بيماري‌هاي قلبي عروقي و سرطان‌ها شناخته شده است.

 

ميوه‌هاي ريز و درشت داراي مواد مغذي يکسان هستند

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت بيان کرد: ميوه‌هاي ريز و درشت داراي مواد مغذي يکسان هستند؛ نيازي نيست حتما ميوه‌هاي درشت که معمولا گران‌تر هستند خريداري شود و مردم سعي کنند، براي صرف چاي به جاي قند از کشمش، توت خشک (?-? عدد) و يا خرما (يک عدد نه بيشتر) استفاده کنند.

 

وي گفت: در ميهماني‌هاي نوروزي، در وعده نهار و شام، براي جلوگيري از دريافت زياد کالري که با مصرف غذا‌هاي چرب و سرخ شده وارد بدن مي‌شود، مردم بايد سعي کنند، نيمي از بشقاب خود را با سالاد و سبزي پر کنند. مصرف سالاد و سبزي به دليل داشتن فيبر، جذب چربي‌ها و مواد قندي را کاهش داده و بدين ترتيب از چاقي جلوگيري مي‌کند. نوشيدن نوشابه (حتي انواع کم کالري) و آب ميوه‌هاي صنعتي را که حاوي قند افزوده هستند، به حداقل رسانده و از آب ساده و يا دوغ‌هاي کم نمک و بدون گاز و شربت‌هاي سنتي کم شيرين استفاده کنند.

 

عبداللهي بيان کرد: برخي تصور مي‌کنند چنانچه به جاي وعده شام، ميوه ميل کنند، چاق نمي‌شوند، بايد توجه شود که مصرف زياد ميوه هم موجب اضافه وزن مي‌شود. روزانه حداقل ? عدد ميوه و حداکثر ? عدد ميوه با اندازه متوسط کافي است.

 

وي با بيان اينکه مصرف روزانه حبوبات همراه با غلات علاوه بر تامين پروتئين، ريزمغذي‌هاي مورد نياز بدن را نيز تامين مي‌کند، عنوان کرد: مصرف حبوبات و غلات به صورت روزانه، به علت داشتن فيبر، از اضافه وزن و چاقي نيز پيشگيري مي‌کند.

 

وي ادامه داد: در ايام عيد، غذا به اندازه تهيه شود تا باقيمانده آن در فريزر براي مصارف بعدي نگه داشته نشود و از دورريز غذا خودداري شود.

 

عبداللهي درخصوص سفر‌هاي نوروزي و توجه به نکات تغذيه اي، اظهار کرد: بايد سعي شود، در سفر‌هاي نوروزي، تا حد امکان غذا شخصا آماده شود و از مصرف مواد غذايي در رستوران و غذاخوري‌هاي نامطمئن و يا خريد مواد غذايي از دستفروشان خودداري شود. غذايي که براي بين راه تهيه مي‌شود، نبايد آبکي باشد. غذا‌هاي آبکي مثل انواع خورشت ها، سريع‌تر فاسد مي‌شوند؛ چراکه ميکروب‌ها و باکتري‌ها در فضاي مايع، محيط مناسب تري براي رشد و تکثير دارند.

 

چه غذاهايي براي سفر مناسب هستند؟

وي افزود: غذا‌هاي خشک همراه با سبزي جات تازه که خوب شسته شده اند، غذا‌هاي مناسبي براي سفر محسوب مي‌شوند. در طول سفر از مصرف پنير، سرشير و خامه‌اي که پاستوريزه شده نيست، خودداري شود، زيرا مصرف محصولات لبني پاستوريزه نشده، خطر ابتلا به بيماري تب مالت را به همراه دارد.

 

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، تصريح کرد: مصرف سس مايونز و ساير سس‌هاي چرب از نظر تغذيه‌اي به طور کلي توصيه نمي‌شوند. مخصوصا در طول سفر از مصرف سس مايونز و يا سس‌هاي خامه‌اي جدا خودداري شود؛ مي‌توان با مخلوط ماست، آبليمو، کمي نمک و فلفل و در صورت امکان کمي روغن زيتون يک سس سالم براي سالاد تهيه کرد.

 

وي ادامه داد: غذا‌هايي در رستوران سفارش داده شود که سس، ادويه و چاشني زيادي نداشته باشند. گاهي ممکن است در رستوران‌ها به غذا‌هاي کهنه و مانده مقدار زيادي سس و چاشني اضافه کنند که تغيير رنگ و طعم نامطبوع ناشي از فساد غذا مشخص نشود.

 

ضرورت مصرف ماست و آبليمو با غذاهاي رستوراني

مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه گفت: مردم در رستوران، همراه با غذايي که ميل مي‌کنند، حتما از ماست (کم چرب و پاستوريزه)، ليمو ترش و يا آب ليمو استفاده کنند. با مصرف اين موارد، دستگاه گوارش اسيدي مي‌شود و در نتيجه، از رشد و تکثير ميکروب‌ها در دستگاه گوارش و در نتيجه مسموميت غذايي جلوگيري مي‌شود.

 

دکتر عبداللهي بيان کرد: مصرف انواع دسر‌هاي خامه‌اي در طول سفر توصيه نمي‌شود، چراکه ممکن است با شير و خامه پاستوريزه نشده، تهيه شده باشد و يا اينکه به علت کهنگي، فاسد شده باشد. در مصرف بستني نيز، نوع پاستوريزه شده و کم چرب آن انتخاب شود.

 

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: از خريد و مصرف نوشيدني‌هاي محلي مانند آب زرشک و آب آلبالو و همچنين لواشک، تمبر هندي و آلوچه، درصورتي که بسته بندي نشده و کد بهداشتي و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداري شود. انواع آلودگي‌هاي ميکروبي و انگلي با خوردن اين نوع مواد غذايي غير بهداشتي ممکن است به بدن منتقل شوند.

 

وي تصريح کرد: مردم در سفرها، براي جلوگيري از کم آبي و يبوست، مقادير مناسبي آب (ترجيحا آب معدني) همراه داشته باشند. به همراه داشتن ميوه‌ها و سبزي‌هايي مانند هويج، گوجه فرنگي، خيار و کاهو در طول مسافرت به تامين آب، املاح و ويتامين‌هاي مورد نياز بدن کمک مي‌کند. اما اين مواد بايد قبل از سفر خوب شسته و در ظروف مناسب دربسته نگهداري شوند.

 

عبداللهي گفت: همچنين، از مصرف سالاد به ويژه سالاد‌هايي که در آن‌ها کاهو به کار رفته است و غذا‌هاي دريايي در غذاخوري‌هاي بين راهي خودداري شود. در صورتي که سالاد شخصا تهيه مي‌شود، حتما بايد ضد عفوني و انگل زدايي شود.

 

وي بيان کرد: گوشت، مرغ، ماهي و تخم مرغ بايد فقط از مراکز مجازي که زير نظر سازمان دامپزشکي کشور هستند، تهيه شود. آب و يخ سالم نيز تنها از منابع مطمئن تهيه شود.

 

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت يادآور شد: از مصرف آب‌هاي سطحي، چشمه‌ها و درياچه‌ها خودداري شود. در هنگام خريد مواد غذايي به تاريخ استفاده و نحوه نگهداري آن که بر روي برچسب بسته بندي غذا نوشته شده دقت شود. همچنين، به نشانگر‌هاي رنگي تغذيه‌اي که بر محصولات غذايي درج شده دقت شود. رنگ قرمز نشان دهنده مقدار زياد قند، نمک و يا چربي در محصول است که عامل خطر بروز چاقي، ديابت، چربي خون بالا و فشار خون بالا است.

 

وي بيان کرد: براي حمل گوشت، مرغ و ماهي حتما از يخدان استفاده و دقت شود مواد غذايي خام با پخته تماس نداشته باشند. براي طبخ و مصرف غذا از ظروف تميز استفاده شود. همچنين، توصيه مي‌شود، به جاي استفاده از نوشابه‌هاي گازدار، از نوشيدني‌هاي طبيعي پاستوريزه و کم نمک، چون دوغ کم نمک و بدون گاز استفاده شود

منبع:

 زهرا عبداللهي مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت درباره بايد‌ها و نبايد‌هاي تغذيه‌اي در ايام نوروز اظهار کرد: در ايام تعطيل عيد نوروز، در مصرف شيريني و شکلات زياده روي نشود و به منظور پيشگيري از اضافه وزن و چاقي، در ديد و بازديد‌ها به جاي شيريني‌هاي خامه‌اي و شکلاتي، ژله‌اي و مربايي که حاوي مقدار زيادي کالري هستند، از انواع خشک و ساده شيريني ها، در اندازه کوچک استفاده شود. همچنين، به جاي مصرف شيريني و شکلات در ديد و بازديد‌هاي نوروزي، بهتر است از ميوه استفاده شود.

وي ادامه داد: ميوه‌ها علاوه بر ويتامين‌ها و املاح معدني که براي حفظ سلامت بدن لازم اند، حاوي ترکيباتي به نام آنتي اکسيدان هستند که نقش آن‌ها در پيشگيري از بيماري‌هاي غير واگير از جمله ديابت، بيماري‌هاي قلبي عروقي و سرطان‌ها شناخته شده است.

 

ميوه‌هاي ريز و درشت داراي مواد مغذي يکسان هستند

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت بيان کرد: ميوه‌هاي ريز و درشت داراي مواد مغذي يکسان هستند؛ نيازي نيست حتما ميوه‌هاي درشت که معمولا گران‌تر هستند خريداري شود و مردم سعي کنند، براي صرف چاي به جاي قند از کشمش، توت خشک (?-? عدد) و يا خرما (يک عدد نه بيشتر) استفاده کنند.

 

وي گفت: در ميهماني‌هاي نوروزي، در وعده نهار و شام، براي جلوگيري از دريافت زياد کالري که با مصرف غذا‌هاي چرب و سرخ شده وارد بدن مي‌شود، مردم بايد سعي کنند، نيمي از بشقاب خود را با سالاد و سبزي پر کنند. مصرف سالاد و سبزي به دليل داشتن فيبر، جذب چربي‌ها و مواد قندي را کاهش داده و بدين ترتيب از چاقي جلوگيري مي‌کند. نوشيدن نوشابه (حتي انواع کم کالري) و آب ميوه‌هاي صنعتي را که حاوي قند افزوده هستند، به حداقل رسانده و از آب ساده و يا دوغ‌هاي کم نمک و بدون گاز و شربت‌هاي سنتي کم شيرين استفاده کنند.

 

عبداللهي بيان کرد: برخي تصور مي‌کنند چنانچه به جاي وعده شام، ميوه ميل کنند، چاق نمي‌شوند، بايد توجه شود که مصرف زياد ميوه هم موجب اضافه وزن مي‌شود. روزانه حداقل ? عدد ميوه و حداکثر ? عدد ميوه با اندازه متوسط کافي است.

 

وي با بيان اينکه مصرف روزانه حبوبات همراه با غلات علاوه بر تامين پروتئين، ريزمغذي‌هاي مورد نياز بدن را نيز تامين مي‌کند، عنوان کرد: مصرف حبوبات و غلات به صورت روزانه، به علت داشتن فيبر، از اضافه وزن و چاقي نيز پيشگيري مي‌کند.

 

وي ادامه داد: در ايام عيد، غذا به اندازه تهيه شود تا باقيمانده آن در فريزر براي مصارف بعدي نگه داشته نشود و از دورريز غذا خودداري شود.

 

عبداللهي درخصوص سفر‌هاي نوروزي و توجه به نکات تغذيه اي، اظهار کرد: بايد سعي شود، در سفر‌هاي نوروزي، تا حد امکان غذا شخصا آماده شود و از مصرف مواد غذايي در رستوران و غذاخوري‌هاي نامطمئن و يا خريد مواد غذايي از دستفروشان خودداري شود. غذايي که براي بين راه تهيه مي‌شود، نبايد آبکي باشد. غذا‌هاي آبکي مثل انواع خورشت ها، سريع‌تر فاسد مي‌شوند؛ چراکه ميکروب‌ها و باکتري‌ها در فضاي مايع، محيط مناسب تري براي رشد و تکثير دارند.

 

چه غذاهايي براي سفر مناسب هستند؟

وي افزود: غذا‌هاي خشک همراه با سبزي جات تازه که خوب شسته شده اند، غذا‌هاي مناسبي براي سفر محسوب مي‌شوند. در طول سفر از مصرف پنير، سرشير و خامه‌اي که پاستوريزه شده نيست، خودداري شود، زيرا مصرف محصولات لبني پاستوريزه نشده، خطر ابتلا به بيماري تب مالت را به همراه دارد.

 

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، تصريح کرد: مصرف سس مايونز و ساير سس‌هاي چرب از نظر تغذيه‌اي به طور کلي توصيه نمي‌شوند. مخصوصا در طول سفر از مصرف سس مايونز و يا سس‌هاي خامه‌اي جدا خودداري شود؛ مي‌توان با مخلوط ماست، آبليمو، کمي نمک و فلفل و در صورت امکان کمي روغن زيتون يک سس سالم براي سالاد تهيه کرد.

 

وي ادامه داد: غذا‌هايي در رستوران سفارش داده شود که سس، ادويه و چاشني زيادي نداشته باشند. گاهي ممکن است در رستوران‌ها به غذا‌هاي کهنه و مانده مقدار زيادي سس و چاشني اضافه کنند که تغيير رنگ و طعم نامطبوع ناشي از فساد غذا مشخص نشود.

 

ضرورت مصرف ماست و آبليمو با غذاهاي رستوراني

مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه گفت: مردم در رستوران، همراه با غذايي که ميل مي‌کنند، حتما از ماست (کم چرب و پاستوريزه)، ليمو ترش و يا آب ليمو استفاده کنند. با مصرف اين موارد، دستگاه گوارش اسيدي مي‌شود و در نتيجه، از رشد و تکثير ميکروب‌ها در دستگاه گوارش و در نتيجه مسموميت غذايي جلوگيري مي‌شود.

 

دکتر عبداللهي بيان کرد: مصرف انواع دسر‌هاي خامه‌اي در طول سفر توصيه نمي‌شود، چراکه ممکن است با شير و خامه پاستوريزه نشده، تهيه شده باشد و يا اينکه به علت کهنگي، فاسد شده باشد. در مصرف بستني نيز، نوع پاستوريزه شده و کم چرب آن انتخاب شود.

 

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: از خريد و مصرف نوشيدني‌هاي محلي مانند آب زرشک و آب آلبالو و همچنين لواشک، تمبر هندي و آلوچه، درصورتي که بسته بندي نشده و کد بهداشتي و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداري شود. انواع آلودگي‌هاي ميکروبي و انگلي با خوردن اين نوع مواد غذايي غير بهداشتي ممکن است به بدن منتقل شوند.

 

وي تصريح کرد: مردم در سفرها، براي جلوگيري از کم آبي و يبوست، مقادير مناسبي آب (ترجيحا آب معدني) همراه داشته باشند. به همراه داشتن ميوه‌ها و سبزي‌هايي مانند هويج، گوجه فرنگي، خيار و کاهو در طول مسافرت به تامين آب، املاح و ويتامين‌هاي مورد نياز بدن کمک مي‌کند. اما اين مواد بايد قبل از سفر خوب شسته و در ظروف مناسب دربسته نگهداري شوند.

 

عبداللهي گفت: همچنين، از مصرف سالاد به ويژه سالاد‌هايي که در آن‌ها کاهو به کار رفته است و غذا‌هاي دريايي در غذاخوري‌هاي بين راهي خودداري شود. در صورتي که سالاد شخصا تهيه مي‌شود، حتما بايد ضد عفوني و انگل زدايي شود.

 

وي بيان کرد: گوشت، مرغ، ماهي و تخم مرغ بايد فقط از مراکز مجازي که زير نظر سازمان دامپزشکي کشور هستند، تهيه شود. آب و يخ سالم نيز تنها از منابع مطمئن تهيه شود.

 

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت يادآور شد: از مصرف آب‌هاي سطحي، چشمه‌ها و درياچه‌ها خودداري شود. در هنگام خريد مواد غذايي به تاريخ استفاده و نحوه نگهداري آن که بر روي برچسب بسته بندي غذا نوشته شده دقت شود. همچنين، به نشانگر‌هاي رنگي تغذيه‌اي که بر محصولات غذايي درج شده دقت شود. رنگ قرمز نشان دهنده مقدار زياد قند، نمک و يا چربي در محصول است که عامل خطر بروز چاقي، ديابت، چربي خون بالا و فشار خون بالا است.

 

وي بيان کرد: براي حمل گوشت، مرغ و ماهي حتما از يخدان استفاده و دقت شود مواد غذايي خام با پخته تماس نداشته باشند. براي طبخ و مصرف غذا از ظروف تميز استفاده شود. همچنين، توصيه مي‌شود، به جاي استفاده از نوشابه‌هاي گازدار، از نوشيدني‌هاي طبيعي پاستوريزه و کم نمک، چون دوغ کم نمک و بدون گاز استفاده شود

منبع:  باشگاه خبرنگاران جوان، 

 

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام: 
پست الکترونیک:
نظر : 
سوال امنیتی : 
? 6 + 7

  آخرین اخبار
تجليل امام جمعه تبريز از اقدام سپاه در دستگيري مدير کانال «آمد نيوز»
سرما و برف در راه آذربايجان شرقي/ تبريز سرد مي شود
داوران ديدارهاي هفته هفتم تيم‌هاي تراکتور و ماشين‌سازي مشخص شدند
کشاورز عجب‌شيري در اثر سقوط از درخت گردو جان باخت
دانش آموزان مدرسه اي در بستان آباد راهي بيمارستان شدند
شعار ملي هفته غذا" اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و ارتقا سلامت است"
چهار کشته و شش مصدوم در سوانح رانندگي آذربايجان شرقي
ايجاد گذر فرهنگي با رويکرد رونق گردشگري در محدوده تاريخي تبريز
وضعيت مبهم دژاگه پس از مصدوميت در اردوي تيم ملي؛ بازيکنان ملي‌پوش از فردا در تمرينات تراکتور
دستگيري عامل توزيع و فروش مواد روانگردان در سراب
  پربازدیدترین اخبار
بازگشت کاپيتان ها به تمرينات تراکتور
شعار ملي هفته غذا" اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و ارتقا سلامت است"
چهار کشته و شش مصدوم در سوانح رانندگي آذربايجان شرقي
استقبال اهالي رسانه از حضور در دهمين نمايشگاه مطبوعات آذربايجان شرقي
دانش آموزان مدرسه اي در بستان آباد راهي بيمارستان شدند
داوران ديدارهاي هفته هفتم تيم‌هاي تراکتور و ماشين‌سازي مشخص شدند
کشاورز عجب‌شيري در اثر سقوط از درخت گردو جان باخت
سرما و برف در راه آذربايجان شرقي/ تبريز سرد مي شود
فراخوان اولين جشنواره «شهر و رسانه» در تبريز
تجليل امام جمعه تبريز از اقدام سپاه در دستگيري مدير کانال «آمد نيوز»
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.