1396/10/25 - 20 : 3
کد خبر: 16716
متخصص تغذيه:
خوردن ژله و پاستيل تاثيري بر استحکام استخوان‎ها ندارد/ از پاستيل‎هاي فله‎اي، خارجي استفاده نکنيد
يک متخصص تغذيه گفت: خوردن ژله و پاستيل هيچ تاثيري بر استحکام استخوان‎ها ندارد.

دکتر حسن فرهاد غيبي  با بيان اين مطلب اظهار کرد: در تهيه‎ي انواع ژله‎هاي خوراکي از ژلاتين يا پکتين استفاده مي‎شود که اين اطلاعات بايد بر روي بسته‎‌ي ژله درج شده باشد. برخي ژله‎ها نيز بر پايه‎ي پکتين هستند که اين ماده به صورت فيبر محلول پلي ساکاريدي در ديواره‎ي سلولي برخي ميو‎ها مانند سيب، به، هويج، مرکبات و ميوه‎هاي نرم وجود دارند. پکتين ميزان جذب پاييني داشته و در انتهاي روده هضم مي‎شود. ژلاتين و پکتين تنها به افزايش حرکات روده و پيشگيري از يبوست کمک مي‎کنند و ژلاتين در اين خصوص تاثير بيشتري دارد. 

  

وي افزود: ژلاتين ماده‎اي بي‎رنگ، شفاف، بي‌مزه و بدون بو است که از استخوان‎هاي اسفنجي و پوست حيواناتي مانند گاو، گوسفند و در برخي موارد شتر تهيه مي‎شود که 80 درصد از آن را پروتئين و اسيد آمينه‎ها تشکيل مي‎دهند. تمامي ژله‎هايي که به صورت مزه‎دار و رنگ‎دار در بازار موجود هستند، به روش صنعتي و با استفاده از اسانس‌ها و رنگ‎هاي خوراکي تغيير داده شده‎اند و همين مواد افزودني ممکن است سبب بروز برخي مشکلات در مصرف کنندگان شود و اين در حالي ست که خود ژلاتين هيچ ضرري براي مصرف کننده ندارد. 

  

وي در ادامه با اشاره به ترکيبات تشکيل دهنده‎ي پاستيل گفت: ژلاتين يا پکتين، شکر، رنگ‎هاي خوراکي و شربت گلوکز از ترکيبات سازنده‎ي پاستيل هستند. پاستيل و ژله در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بيماري‎هاي قلبي، عروقي و ديابت با دقت بيشتري مصرف شوند. 

  

اين متخصص تغذيه با بيان اين که در شيرين‌ کردن اين محصولات از قندهاي مصنوعي استفاده مي‎شود، عنوان کرد: در برخي موارد ميزان شيريني پاستيل‎ها حدود 200 الي 600 برابر قند معمولي است و ذائقه‎ي فرد را تغيير داده و سبب مي‎شود تا افراد شيريني‎هاي معمولي را نپسندند و به سمت خوردني‎هاي بسيار شيرين بروند. 

  

وي با تاکيد بر اين که از پاستيل‎هاي فله‎اي، خارجي و بسته‎بندي نشده استفاده نکنيد، اظهار کرد: ميزان رنگ‏هاي مجاز خوراکي مورد استفاده در کشور ما حدود شش رنگ و در ساير کشورها بيشتر است، از اين رو در تهيه‎ي پاستيل‎هاي خارجي ممکن است از رنگ‎هايي استفاده شود که در کشور ما مورد تاييد نيست. همچنين در تهيه‎ي برخي پاستيل‎ها از ژلاتين حيوانات حرام گوشت يا حيواناتي که ذبح حلال ندارند، استفاده مي‎شود که خوردن آن مورد تاييد نيست. 

  

وي خاطرنشان کرد: با توجه به نرم بودن بافت پاستيل، بهتر است از دادن آن به خردسالان خودداري شود؛ چرا که در بسياري از موارد خفگي خردسالان با آن گزارش شده است. همچنين مصرف کنندگان از پاستيل‎هاي ايراني بسته‎بندي شده استفاده کرده و به علامت سيب يا نشان استاندارد سازمان غذا و دارو بر روي بسته توجه کنند.

ايسنا

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام: 
پست الکترونیک:
نظر : 
سوال امنیتی : 
? 3 + 7

  آخرین اخبار
زنوزي: سرمربي جديد تراکتور خارجي خواهد بود
بناهاي قديمي روايتگر هويت شهرها
آغاز به کار نشست مجمع شهرداران کلانشهرها و مراکز استان‌هاي کشور
يادداشت مسئول بسيج رسانه استان در تجليل از عمليات غرور آفرين سپاه
مجوز احداث دو باب هتل در تبريز صادر شد
جان بخشي دوباره به تعليم و تربيت در روستاي باغ يئري مراغه / دانش آموزان ديگر در مدرسه کانکسي نخواهند بود
آمريکا در حال ميانجيگري بين ايران و اسرائيل
دستگيري سارق زورگير در پوشش مامور
اجراي 31 رشته مسيرگشايي با 20 کيلومتر طول در تبريز
واژگوني مرگبار اتوبوس در گردنه حيران
  پربازدیدترین اخبار
جان بخشي دوباره به تعليم و تربيت در روستاي باغ يئري مراغه / دانش آموزان ديگر در مدرسه کانکسي نخواهند بود
دستگيري سارق زورگير در پوشش مامور
آمريکا در حال ميانجيگري بين ايران و اسرائيل
يادداشت مسئول بسيج رسانه استان در تجليل از عمليات غرور آفرين سپاه
مجوز احداث دو باب هتل در تبريز صادر شد
زنوزي: سرمربي جديد تراکتور خارجي خواهد بود
پيشرفت 55 درصدي سنگفرش محور تاريخي «حيدر تکيه سي»
بناهاي قديمي روايتگر هويت شهرها
آغاز به کار نشست مجمع شهرداران کلانشهرها و مراکز استان‌هاي کشور
ورود سامانه بارشي جديد به کشور از روز جمعه تا دوشنبه
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.