رييس کانون وکلاي آذربايجانشرقي با تاکيد بر لزوم استقلال کانون وکلاي دادگستري گفت: به دليل تقارن روز وکيل با روز انتخابات، مراسم روز وکيل در روز 13 اسفند سالجاري برگزار مي شود و در اين مراسم، 163 نفر پروانه وکالت پايه يک خود را دريافت ميکنند.
حسن فرهودينيا" در نشست خبري با اصحاب رسانه با بيان اينکه در انتخابات اخير مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري، مردم هميشه در صحنه جمهوري اسلامي ايران با آگاهي بسيار هوشمندانه و منسجم، حماسه اي ديگر آفريدند، افزود: انتخابات اين دوره حاکي از اين امر است که مردم به سمت تحزب و انسجام در حال حرکت هستند.
وي افزود: مردم، حرکت سيستماتيک اجتماعي را ياد گرفتهاند و بايد بيش از اين به سمت تقويت احزاب حرکت کنند.
به گفته وي، همه مردم بايد بدانند که اصلاح طلبان و اصولگرايان قادر به حذف يکديگر نيستند، پس بايد همه با هم همزيستي مسالمت آميز را ياد بگيريم.
رييس کانون وکلاي دادگستري استان در ادامه با بيان اينکه کانون، در اين دوره از انتخابات نيز همچون دوره هاي پيشين به صورت فراجناحي عمل کرد، افزود: کانديداهايي را که فکر مي کرديم در اين دوره از انتخابات، راي آوري خوبي خواهند داشت از هر دو جناح سياسي اصولگرا و اصلاح طلب دعوت کرده و جلساتي را برگزار کرديم ولي کانون از هيچ شخصي در انتخابات، حمايت نکرد؛ چرا که حق چنين فعاليتي ندارد ولي خارج از کانون، منعي براي حضور و فعاليت در ستادهاي انتخاباتي کانديداها وجود ندارد.
فرهودينيا اظهار کرد: به دليل تقارن روز برگزاري انتخابات با روز استقلال کانون وکلاي دادگستري، همايش بزرگداشت روز وکيل در روز 13 اسفند ماه سالجاري و در تالار پتروشيمي تبريز برگزار مي شود. در اين همايش، دکتر جبارزاده، استاندار آذربايجانشرقي، دکتر شهرتي فر، فرماندار شهرستان تبريز و تعدادي از مسئولان قضايي، نظامي و انتظامي نيز حضور خواهند داشت.
وي گفت: در اين مراسم علاوه بر برگزاري مراسم تحليف، 163 نفر نيز پروانه وکالت پايه يک خود را دريافت ميکنند.
به گفته وي، نهاد کانون وکلا بيش از 106 سال عمر دارد و در هفتم اسفند ماه سال 1331 و در زمان دولت محمد مصدق، مستقل شده است.
فرهودينيا گفت: کانون وکلاي آذربايجانشرقي، اولين کانون کشور بعد از تهران است که در سال 1326 آغاز به کار کرد و به جرات مي توان گفت که از اين حيث نيز، تبريز، شهر اولين هاست.
رييس کانون وکلاي آذربايجان شرقي اظهار ابراز کرد: کانون وکلا يک نهاد مدني است که هر دو سال يکبار، با برگزاري انتخابات، اعضاي هيات مديره خود را انتخاب ميکند و صلاحيت اعضاي هيات مديره کانون، توسط دادگاه عالي انتظامي قضات تاييد مي شود.
وي تعداد وکلاي پايه يک تحت پوشش کانون وکلاي استان را يک هزار و 475 نفر اعلام کرد و افزود: در حال حاضر 175 نفر نيز به عنوان کارآموز در حين اشتغال به تحصيل، مشغول فعاليت هستند.
وي با اشاره به برگزاري آزمون وکالت در استان ادامه داد: امسال نيز 90 نفر را جذب کردهايم که از اوايل ارديبشهت ماه سال آتي، کارآموزي خود را آغاز ميکنند.
206 مورد وکالت معاضدتي، 160 مورد وکالت تسخيري و بيش از 15 مورد وکالت اتفاقي از مهم ترين فعاليت هاي کانون وکلا در سالجاري است که فرهودي نيا به آن اشاره کرد.
وي از حضور مشاوران در دادگاه هاي خانواده و همچنين کانون وکلاي استان خبر داد و تصريح کرد: واحد مشاوره کانون که در دادگستري مستقر است روزانه به بيش از 110 نفر، مشاوره رايگان ارائه مي دهد.
فرهودينيا با اشاره به لايحه جامع وکالت گفت: متاسفانه در دولت آقاي احمدي نژاد مي خواستند کانون وکلا را زير مجموعه قوه قضاييه بکنند ولي دولت تدبير و اميد، تا امروز استقلال مورد نظر جامعه وکالت را حفظ کرده و نگذاشته کانون وکلا به عنوان زير مجموعه اي از قوه قضاييه شناخته شود.
به گفته وي، استقلال کانون وکلا به افزايش اعتبار احکام قضايي و دستيابي هرچه بيشتر به منافع ملي کمک مي کند.